Skicka blommor

När du vill överraska eller uppvakta någon kan det vara ett bra alternativ att skicka blommor. En bukett blommor, en vacker krukväxt eller ett rejält blomsterarrangemang uppskattas av de flesta och signalerar att du finns där för mottagaren. 

Du kan skicka blommor med bud på kort varsel, ofta med leverans samma dag och det finns ett stort sortiment att välja ur, med buketter och blomsterarrangemang för alla tillfällen.

skicka blommor

Skicka blommor med blomsterbud

Blomsterbud

Vårt betyg

Information

Interflora logo

Vi rekommenderar
Skicka blommor över hela landet
Blomsterbud utomlands

Skicka blommor
Euroflorist logo

Vi rekommenderar
Skicka blommor över hela landet
Blomsterbud utomlands

Skicka blommor
Florister i Sverige logo

Vi rekommenderar
Skicka blommor över hela landet
Blomsterbud utomlands

Skicka blommor

Skicka blommor med bud

Ett skicka blommor med bud är enkelt och tar inte mer än några minuter av din tid.

För dig som är upptagen och inte har möjlighet att själv besöka mottagaren är det ett mycket bra alternativ, men även om du själv kan närvara är det praktiskt att slippa besöka floristen och sedan transportera blommorna på ett bra och säkert sätt.

skicka blommor med bud

Olika typer av bud

Det finns olika typer av bud som bär ut blommor, och de skiljer sig i huvudsak enbart till namnet. Vilken benämning som används är en smaksak.

Olika företag benämner sina tjänster på olika sätt, till exempel Blommogram, blombud eller blomsterbud.

Blomsterbud

Blomsterbud levererar blommor åt dig, när du inte själv har tid, möjlighet eller lust att göra det på egen hand. De flesta blomsterbud erbjuder ett stort sortiment av olika blommor, både snittblommor, färdiga buketter och arrangemang.

Blommogram

Blommogram är ett begrepp som myntades av Interflora när företaget startade 1923. Ordet har sedan dess fått eget liv och i de flestas huvud är det numer synonymt med blommor som skickas med bud, oavsett vem som utför det.

Blombud

Blombud bär ut blommor på beställning, som namnet antyder, men de kan göra mycket mer än så. Numer finns en hel rad av extraprodukter som till exempel nallar, presenter, chokladaskar och godis, som du kan lägga till när du beställer blombud. Ja, du kan till och med välja att helt skippa blommorna och bara skicka till exempel en ask choklad med bud.

Vanliga frågor om skicka blommor

Här har vi samlat vanliga frågor om att skicka blommor:

Du kan välja om blommorna får lämnas vid dörren, eller till exempel hos en granne.

Du beställer på webben, precis som i en vanlig onlinebutik. Välj ett av blomsterbuden i vår lista ovan.

Priset för att skicka blommor med bud varierar och beror främst på vilka blommor du vill skicka. Över ett visst pris kan det hända att utkörning ingår. Annars betalar du en fast avgift per leverans.

Har du fått blommor levererade med bud och vet inte vem som skickat dem? Det kan vi tyvärr inte hjälpa dig med. 

Det är fullt möjligt att skicka blommor helt anonymt. Det är avsändaren som bestämmer vad som ska stå på kortet och om de vill avslöja din identitet eller inte.

Så skickar du blommor

Det är enkelt att skicka blommor med bud.

Såhär gör du: 3 enkla steg.

så skickar du blommor

Företag som skickar blommor

Det finns ett flertal företag som skickar blommor med bud, där Euroflorist, Interflora och Florister i Sverige tillhör de största. 

Utbud och tjänster skiljer sig något mellan de olika företagen men de flesta har det gemensamt att det är fristående florister och blomsteraffärer som står för leveranserna. På så sätt undviks långa transporter och blommorna kommer fram färska och i perfekt skick.

Skicka blommor med Euroflorist

Med Euroflorist kan du skicka blommor inom hela Europa och till en lång rad andra länder. Företaget erbjuder ett stort urval av blommor och tillbehör och i de flesta fall går det att få blommorna utkörda samma dag.

Skicka blommor med Euroflorist!

Euroflorist logo

Skicka blommor med Interflora

Interflora är en av de äldsta aktörerna på marknaden för blombud och du kan skicka blommor med Interflora till över 150 olika länder. Företaget startade 1923 i Sverige och myntade då begreppet Blommogram, som lever kvar än idag och nu blivit synonymt med blomsterbud.

Skicka blommor med Interflora!

Interflora logo

Skicka blommor med Florister i Sverige

Med Florister i Sverige kan du skicka blommor till mottagare i de flesta av jordens länder. Florister i Sverige är en relativt ny aktör på marknaden och har lite annorlunda upplägg än många andra aktörer, med lite mer variation i utbud och priser mellan de anslutna floristerna.

Skicka blommor med Florister i Sverige!

Florister i Sverige logo

Skicka blommor med hemleverans

Det är enkelt att skicka blommor med hemleverans. De flesta blomsterbud har ett omfattande sortiment av blommor, buketter och arrangemang som passar olika tillfällen och det tar inte mer än några minuter för dig att genomföra din beställning. Därefter kan du lugnt ägna dig åt annat, i trygg förvissning om att blommorna kommer fram till mottagaren i perfekt skick.

Om du vill kan du komplettera blommorna med en nalle, en chokladask eller något trevligt godis. Du kan till och med skippa blommorna helt och istället beställa en presentbox för leverans med bud.

Skicka blommor med leverans idag

De flesta blombud erbjuder dig att skicka blommor med leverans redan idag. Ett villkor är att du beställer i tid och att du väljer blommor som finns i lager för omedelbar leverans hos en florist nära mottagaren.

blomsterbud med euroflorist

Skicka blommor billigt

Om du vill skicka blommor med bud billigt gäller det att vara ute i tid och att inte vara alltför kräsen när det gäller urvalet. Hos oss hittar du alltid ett stort urval av bra erbjudanden och det är enkelt för dig att jämföra priser, så att du hittar ett bra alternativ som ändå är billigt.

Skicka blommor utomlands

Det är lika enkelt att skicka blommor utomlands som att göra det inom Sverige. Har du bara en leveransadress så går det att leverera blommor.

Viktigt att tänka på när du skickar blommor utomlands är att utbudet kan se annorlunda ut och kanske vara mer begränsat, beroende på mottagarlandet.

Här kan du skicka blommor i Sverige

Nedan hittar du alla orter i Sverige du har möjligheten att skicka blommor till:

Sammanfattning

Att skicka blommor med bud är ett praktiskt sätt att uppvakta någon eller att visa sitt deltagande. Att få blommor levererade med bud är mycket uppskattat och till glädje för mottagaren, oavsett tillfälle.

Blombud är ett praktiskt alternativ för alla tillfällen, eftersom det innebär att du slipper besöka floristen och själv transportera ömtåliga blommor till mottagaren.