Begravningsblommor

Begravningsblommor är ett sätt att hjälpa till att skapa ett personligt avsked när någon i din närhet har gått bort. Genom att skicka en blomma till begravningen visar du respekt för den avlidne och omtanke om de efterlevande.

Det är vanligt att skicka en krans med ett textat band till begravningar, men det finns många olika typer av vackra och stämningsfulla arrangemang du kan välja istället. Genom att skicka blommor till en begravning bidrar du med något vackert att vila i när sorgen känns tung under det sista avskedet.

begravningsblommor

Skicka begravningsblommor med blomsterbud

Blomsterbud

Vårt betyg

Information

Euroflorist logo

Vi rekommenderar
Starkt varumärke i Europa
Skickar blommor utomlands

Skicka blommor
Interflora logo

Vi rekommenderar
Blommogram över hela världen
Stort utbud

Skicka blommor
Made 4 you logo

Nytt blomsterbud
Vacker paketering
Nöjd kundgaranti

Skicka blommor
Florister i Sverige logo

Skickar blommor utomlands
Blommor för flera tillfällen
Choklad och presenter

Skicka blommor

Skicka begravningsblommor

Skicka begravningsblommor direkt till kyrkan där begravningen ska äga rum.

Beställ blommor och arrangemang i god tid så att de säkert kommer fram. Begravningsblommor har ofta längre leveranstid än vanliga buketter.

skicka begravningsblommor

Vanliga begravningsblommor

Vanliga begravningsblommor är rosor och liljor. Ofta binds de in i en krans, som dekoreras med ett tygband där din sista hälsning textas vackert. 

Idag finns det också många andra typer av begravningsarrangemang att välja mellan.

  • Begravningsblommor placeras på kistan eller på golvet runt den eller urnan.
  • Begravningsentreprenören tar hand om all dekoration i förväg.
  • Skicka din begravningsblomma direkt till kyrkan någon dag innan ceremonin.

Begravningskrans

En begravningskrans är ett traditionellt sätt att ta ett sista farväl. Kransen kan antingen ligga ned eller lutas mot en vägg eller kistan. Din sista hälsning textas vackert på ett tygband som binds in i kransen och bidrar till ett stämningsfullt avsked.

Begravningsbukett

Om du tycker att en begravningskrans känns lite för formellt kan du istället välja att skicka en blomma i form av en begravningsbukett. Även buketterna är gjorda för att placeras runt kistan eller urnan. 

Kistbuketter

För att göra avskedet mer personligt och till ett vackert minne för de sörjande smyckas kyrkan eller kapellet med blommor. Bland annat kan man placera en kistbukett på själva kistan. Detta ordnas i regel av de närmast sörjande, och själva utsmyckningen görs av begravningsentreprenören innan ceremonin. 

Vid en begravning är det vanligt att visa respekt för den avlidne genom att skicka blommor med en personlig sista hälsning. Skicka buketten några dagar i förväg så de kan placeras runt kistan eller urnan.

Vanliga frågor om begravningsblommor

De vanligaste frågorna som ställs blommor vid begravning

Alla blommor går bra i en sorgbukett. Det handlar om hur personlig du vill vara.

Ja och nej. Blomsterarrangemang eller begravningsbuketter skickar du till kyrkan någon dag i förväg så de kan vara med och smycka ceremonin. Däremot kan du ta med en så kallad handbukett, som placeras på kistan eller vid urnan när det är dags att ta ditt personliga avsked.

Vad begravningsblommor kostar beror på vilken typ av arrangemang du väljer. En begravningsbukett kostar runt 500 kronor, och en begravningskrans från 1500 och uppåt. Andra arrangemang finns också och de ligger mellan dessa i pris.

Vanliga fraser på begravningsblommor är “Vila i Frid”, “En sista hälsning” eller “Tack för allt”. Välj en text som är stämningsfull och som betyder något för dig.

Om du ska närvara på en begravning bör du också skicka blommor till den. 

Även om du inte kan närvara kan du hedra den avlidne och delta i sorgen genom att skicka ett blomsterarrangemang med en sista hälsning till begravningen.

Så skickar du enkelt kondoleansblommor

Det är enkelt att skicka kondoleansblommor.

Följ dessa 3 steg:

Blomsterbuden skickar begravningsblommor

Alla blomsterbud kan skicka begravningsblommor direkt till kyrkan. Eftersom dekorationen görs lite innan ceremonin är det lämpligt att de lämnas någon dag i förväg. Ofta är det också några dagars leveranstid på begravningsblommor, så tänk på att göra din beställning i god tid.

Begravningsblommor Euroflorist

Med begravningsblommor från Euroflorist kan du välja vilken typ och form du vill att din sista hälsning ska ha. Alla begravningsblommor är gjorda för att vara vackra när de placeras liggande, och du väljer en färgställning som du tycker är passande för tillfället.

Din sista hälsning till den hädangångne skriver du på ett kort, eller så kan du få det handtextat på ett tygband.

Skicka begravningsblommor med Euroflorist!

Euroflorist logo

Begravningsblommor Interflora

När du beställer begravningsblommor hos Interflora finns det flera olika typer av dekorationer att välja mellan. Om du tycker att det känns svårt att välja själv kan du överlåta det till floristen genom “floristens val”. 

Välj om du vill lämna din sista hälsning på ett kort eller på ett handtextat tygband.

Skicka begravningsblommor med Interflora!

Interflora logo

Begravningsblommor Florister i Sverige

Det är enkelt att beställa begravningsblommor hos Florister i Sverige. Din beställning kommer handbindas av en florist nära kyrkan och lämnas direkt dit. Du väljer själv om du vill skicka en krans, bukett eller något annat arrangemang. Ditt avsked är personligt, och det finns inte några val som är fel.

Skicka begravningsblommor med Florister i Sverige!

Florister i Sverige logo

Ta med dig en begravningsblomma till begravningen

Vid de flesta avskedsceremonier finns det tillfälle till ett personligt avsked. Det brukar innebära att man går fram till kistan eller urnan och lägger ned en blomma och tar ett sista farväl. 

En handblomma är en liten blomma, ofta i form av en ros, som du lägger på kistan eller vid urnan. Det är den enda blomma du behöver ta med dig själv till en begravning, alla andra minnesbuketter eller arrangemang bör du skicka till kyrkan i förväg.

Begravningsblomma i form av hjärta

Om du tycker att en krans känns lite för opersonligt kan du istället välja någon annan form av blomsterdekoration. Ett hjärta som begravningsblomma kan kännas mer passande, och ger en tydligt personlig inramning till avskedet. 

Billiga blommor till begravning

Du kan skicka billiga blommor till en begravning. Välj en bukett eller ett arrangemang som passar din budget. Begravningsblommor handlar inte om pris, utan att om att ta ett sista farväl och visa deltagande i de närmastes sorg. Skriv ett personligt kort, eller lägg till ett textat tygband.

Skicka begravningsblommor med leverans till kyrkan

Begravningsblommor är ett sätt att göra det sista avskedet till en stämningsfull och vacker ceremoni. Blommorna placeras runt kistan eller urnan innan ceremonin. Därför ska du skicka begravningsblommorna någon dag i förväg. Alla blomsterbud levererar sorgbuketter direkt till kyrkan.

Sammanfattning

Att skicka blommor till en begravning är ett sätt för dig att ta ett sista farväl och visa de efterlevande att du deltar i deras sorg. Ett vackert blomsterarrangemang vid en begravning hjälper till att göra avskedsceremonin stämningsfull och ger en vacker inramning till kistan eller urnan. 

Det är mycket sorg vid en begravning, men den kan kännas en aning mer uthärdlig om det finns blommor som påminner om att man inte är ensam i sorgen och att minnet av den avlidne delas av fler.