Tulpaner

Tulpaner har använts som uppvaktning på bemärkelsedagar under lång tid, och fortsätter vara en av våra mest populära snittblommor. 

“Med en enkel tulipan uppå bemärkelseda’n…” är en strof som de flesta av oss känner igen.

Tulpanens dag firas i Sverige den 15 januari, och då skickar du med fördel en tulpanbukett till någon du tycker om.

tulpaner

Skicka tulpaner med blomsterbud

Blomsterbud

Vårt betyg

Information

Interflora logo

Vi rekommenderar
Blommogram över hela världen
Stort utbud

Skicka tulpaner
Euroflorist logo

Hundratals anslutna florister
Starkt varumärke i Europa
Skickar blommor utomlands

Skicka tulpaner
Florister i Sverige logo

Skickar blommor utomlands
Blommor för flera tillfällen
Choklad och presenter

Skicka tulpaner

Skicka tulpaner

Att skicka en bukett tulpaner till någon är att skicka en härlig påminnelse om att våren är här och att vi är på väg mot ljusare tider. Tulpanen är en typisk vårblomma, med säsong från januari fram till påsk. 

I januari är den där första buketten med gnissliga, mångfärgade tulpaner som fortfarande står i knopp ett säkert tecken på att julen är slut och att nästa säsong tar vid. Även om vi då fortfarande är långt ifrån våren och sommaren finns det ändå ett löfte i den där tulpanbuketten.

blomsterbud

Tulpaner med blombud

På vårkanten hittar du tulpaner hos alla blombud. Välj en av de härliga buketterna och skicka till någon som du vill fira eller bara överraska. Ju längre fram på våren, desto fler tulpanbuketter finns det och färgerna blir klarare och klarare. Tulpaner passar fint i ensamt majestät, men de delar också strålkastarljuset med andra blommor helt galant och ger då buketten ett piggt och friskt intryck.

Skicka en tulpan

Ibland kan det kännas som om vintern håller på i all evighet här uppe i Norden. Då kan det vara omtänksamt att skicka ett blombud med en bukett tulpaner till någon. I varje bukett finns ju ett löfte om ljusare tider, varmare vindar och strålande sol, och det kan vi behöva få känna när det är mörkt, grått och kallt.

Vanliga frågor om tulpaner

De vanligaste frågorna som ställs om tulpaner

Tulpaner är en av de allra första blommorna som kommer, tidigt i januari. Sedan finns den att köpa fram till runt påsk innan det är andra blommor som tar över.

Snitta dem med vass kniv utan att klämma stjälkarna och ha kallt vatten i vasen.

Blomsterhandlarna köper tulpanlökar redan på hösten och förvarar dem sedan kallt. Sedan flyttas de successivt ut i varmare växthus för att få växa i ungefär fyra veckor innan de kommer till butiken och levereras hem till dig. 

Det går absolut att skicka tulpaner billigt. Tulpan är inte en dyr blomma, så för en liten peng får du ofta en stor bukett som sprider mycket glädje.

Tulpaner är en billig blomma, som sprider mycket glädje både i små och stora fång. En mindre bukett kan du beställa och skicka för några hundra kronor. Vill du lägga lite mer pengar på en riktigt lyxig och maffig bukett finns den möjligheten också. Låt din plånbok och ditt öga avgöra ditt val.

Så skickar du tulpaner i 3 enkla steg

Att skicka tulpaner är ingen svårighet. Följ dessa 3 steg för att skicka en tulpan till någon du tycker om.

Så skickar du blomsterbud

Blomsterbuden skickar tulpaner

Alla blomsterbud skickar tulpaner. Ett stort fång tulpaner är vackert, men tulpaner kan också kombineras med andra blommor för att skapa en romantisk, dramatisk eller sprudlande bukett. Eftersom det finns runt 7000 olika sorters tulpaner är det lätt att få till unika och varierade buketter.

Euroflorist tulpaner

Med Euroflorist tulpaner livar du upp vilket hem som helst. Det finns buketter i alla regnbågens färger, så du kan välja din stil helt och hållet själv. Oavsett vilket kommer de krispiga, vackra blommorna att ta med ett löfte om vår och ljus till den som får dem. 

Skicka tulpaner med Euroflorist!

Euroflorist logo

Interflora tulpaner

När du väljer Interflora tulpaner har du buketter i hela färgpaletten att välja mellan. Du kan också välja att göra en god gärning när du beställer din bukett, eftersom en del buketter säljs till förmån för organisationen Läkare utan gränser.

Skicka tulpaner med Interflora!

Interflora logo

Florister i Sverige tulpaner

Beställ Florister i Sverige tulpaner för hemleverans till någon du tycker om. Vad kan passa bättre än en bukett ståtliga, prassliga blommor i en härlig färg för att glädja mottagaren och påminna om våren som är på väg. 

Hos Florister i Sverige kan du också beställa tulpaner i buntar och göra dina egna buketter. Har du vänner som tycker om pyssel är det en perfekt present.

Skicka tulpaner med Florister i Sverige!

Florister i Sverige logo

Tulpaners betydelse

Tulpanen som blomma har ingen Speciell betydelse. Däremot kan du skicka ett meddelande till mottagaren genom att välja färg på buketten.

Röda tulpaner betyder kärlek, och vita symboliserar renhet och ärlighet enligt det så kallade blomsterspråket.

Skicka färgade tulpaner

En bukett med färgade tulpaner sprider glädje i sig själv, men färgen på buketten kan också ha en egen betydelse. Några exempel är gult, som betyder “du är solen i mitt liv”, och står för vänskap. Med rosa blommor säger du “jag är förälskad i dig och lovar dig trohet”. Idag är dock inte blomsterspråket speciellt utbrett så du kan välja en bukett i en färg du gillar utan att bry dig om några dolda betydelser.

Sammanfattning

Tulpaner är en härlig blomma som påminner oss alla om att våren kommer, i år igen. Många köper den första buketten i januari för att avsluta julen och påbörja nästa säsong. Tulpanens dag infaller i Sverige den 15 januari, och är något av startskottet för säsongen, även om det finns tulpaner tidigare än så.

Förutom att tulpaner kommer i alla regnbågens färger så finns de också i massor av olika utföranden. Det sägs att det finns uppemot 7000 olika sorters tulpaner. Enfärgade, flerfärgade, krusiga blad, raka och ståtliga, slokande franska. Ja variationerna är oändliga så det är bara att välja din unika bukett och sammansättning.