Tack blommor

Tjänster och gentjänster är förstås en viktig princip, för det är troligare att du får hjälp av någon som du i din tur hjälper när han eller hon har behov. Men med det sagt vill vi slå ett slag för tack blommor. 

Det behöver inte vara stora tjänster du tackar för, och en tack blomma behöver inte heller vara överdådig utan det är gesten som räknas. En mindre bukett till farmor och farfar för att de har suttit barnvakt, eller en krukväxt till kompisen som hjälpte till med flytten är ett par exempel på tack blommor.

tack blommor

Skicka tack blommor

Blomsterbud

Vårt betyg

Information

Interflora logo

Vi rekommenderar
Blommogram över hela världen
Stort utbud

Skicka ett tack
Euroflorist logo

Hundratals anslutna florister
Starkt varumärke i Europa
Skickar blommor utomlands

Skicka ett tack!
Florister i Sverige logo

Skickar blommor utomlands
Blommor för flera tillfällen
Choklad och presenter

Skicka ett tack!

Skicka tack med blommor

 Att skicka tack med blommor är en tradition som håller på att breda ut sig i Sverige.

Det är ett generöst sätt att tacka för hjälp du fått eller kalas du gått på, och visa att du uppskattar det.

Ett blombud med tack blommor är en fin överraskning, och gör mottagaren glad.

skicka ett tack med blommor

Typer av tack blommor

Eftersom tack blommor inte är en så vanlig företeelse i Sverige finns det inga förväntningar eller krav på hur de ska se ut. Du har helt fria händer att välja hur du vill tacka för hjälpen. 

Ibland kan en krukväxt passa mottagaren bättre än snittblommor, så känn dig inte begränsad av vad blombuden föreslår, utan gör det till ett personligt tack.

En tackbukett

En tackbukett kan se ut hur som helst, vilket gör att det kan vara svårt att välja bland alla fantastiska arrangemang som finns. Å andra sidan finns det ju inga formella krav, och oftast inte heller några förväntningar på tack blommor. Alltså kommer mottagaren att uppskatta gesten, oavsett vilken buketten är.

En snittblomma som tack

Det vanligaste blombudet i Sverige är en bukett snittblommor. Att få en bukett snittblommor som tack är oftast inte något man förväntar sig, och därför blir kanske personen extra glad och överraskad. 

Extra fint är det förstås om du vet vad mottagaren har för favoritblommor. Vet du inte det så kanske du har koll på vilken färg han eller hon gillar, och väljer en bukett med det temat.

Vanliga frågor om tack blommor

De vanligaste frågorna som ställs kring blommor som tack

En tackblomma är ett trevligt sätt att tacka någon och visa din uppskattning. Det kan handla om farmor som var barnvakt, en vän som ordnade en fest eller att du har fått låna något av någon.

När det gäller att tacka är det helt och hållet upp till dig vad du väljer för blommor. Kanske dina favoritblommor, eller mottagarens, eller en vacker färg.

Att tacka för hjälpen är artigt. Om du dessutom visar din tacksamhet genom ett blombud blir den som hjälpt dig glad och vill gärna hjälpa dig igen.

Skicka en tack blomma när du vill visa extra tacksamhet för något, och gärna så snart som möjligt efter du fått hjälp eller varit på fest.

Hur man tackar för blommor beror på i vilket sammanhang man har fått dem. Oftast räcker det med att säga ett enkelt “tack för blomman”. 

I lite mer formella sammanhang som vid dop, födelsedagar eller begravningar är det vanligt att man skickar ett tackkort till de som gett blommor. Tackkortet innehåller ofta en bild av blomsterarrangemangen i fråga. 

En fin tackbukett kan du köpa från några hundra kronor. Priset beror på hur stor bukett och vilka blommor som ingår, så låt din plånbok avgöra.

Alla blommor är billiga tack blommor! En bukett blommor skänker så mycket glädje att det kan vara svårt att mäta i pengar. Du kan hitta tackblommor från några hundra kronor och uppåt.

Så skickar du tack blommor med 3 enkla steg

Att skicka tulpaner är ingen svårighet. Följ dessa 3 steg för att skicka en tulpan till någon du tycker om.

Så skickar du blomsterbud

Blomsterbuden som skickar tack blommor

Du kan skicka tack blommor med alla blomsterbud online. Det som skiljer en tack för hjälpen-bukett från andra buketter är vad du skriver för meddelande till den som ska få buketten.

Euroflorist tack blommor

När du ska skicka Euroflorist tack blommor väljer du en bukett du gillar, och skriver i meddelandet vad du tackar för. Det finns inte någon speciell kategori för tack blommor, utan du väljer helt enkelt en av de vackra buketterna de visar upp online.

Vill du hellre tacka med en krukväxt väljer du det istället för en bukett.

Skicka tack blommor med Euroflorist!

Euroflorist logo

Interflora tack blommor

Bland Interfloras tack blommor hittar du buketter och arrangemang i alla färger och storlekar. För att verkligen visa din tacksamhet kan du skämma bort den som har hjälpt dig med en blomsterprenumeration under några månader.

Skicka tack blommor med Interflora!

Interflora logo

Florister i Sverige tack blommor

Du skickar Florister i Sverige tack blommor precis som ett vanligt blombud. Välj någon av alla de överdådiga buketterna och skriv ditt tack i meddelandet. 

Det finns olika delikatesspaket som till exempel “Blommor och Deli” eller “Blommor Bubbel och choklad” om mottagaren föredrar det framför en bukett.

Skicka tack blommor med Florister i Sverige!

Florister i Sverige logo

Skicka tack blommor i Sverige och Utomlands

Du kan skicka tack blommor både i Sverige och utomlands. Blombuden har internationella samarbeten och kan lämna blombud över hela världen. 

Du beställer och betalar enkelt via den svenska sajten, och anger till vilket land och vilken adress blommorna ska skickas. För blommor till utlandet kan det vara någon dags extra leveranstid.

Sammanfattning

Att skicka eller ge någon tack blommor är ett trevligt sätt att säga tack för något. Det kan vara flytthjälp, en present, någon som suttit barnvakt eller en bra fest, en blombukett passar alltid bra. 

Genom att skicka ett blombud med en tackbukett visar du att du har uppskattat det du tackar för med en artig gest. Det får förstås också mottagaren att tänka sig att hjälpa dig eller bjuda dig på fest igen.