Studentblommor

Studentdagen är en stor dag för alla gymnasieelever, och den firas med studentmössa, utsläpp, flakåkning och studentmottagningar. Och såklart studentblommor!

Precis i början på sommaren finns det ett enormt utbud av härliga blommor att välja på för att göra dagen ännu mer speciell för studenten.

studentblommor

Skicka studentblommor direkt till skolan

Blomsterbud

Vårt betyg

Information

Interflora logo

Vi rekommenderar
Blommogram över hela världen
Stort utbud

Skicka studentblommor
Euroflorist logo

Hundratals anslutna florister
Starkt varumärke i Europa
Skickar blommor utomlands

Skicka studentblommor
Florister i Sverige logo

Skickar blommor utomlands
Blommor för flera tillfällen
Choklad och presenter

Skicka studentblommor

Skicka blommor till studenten

Om du är bjuden på studentfest är det artigt och trevligt att skicka studentblommor.

Välj en vacker bukett med somrigt tema.

Oftast finns det speciella studentdekorationer till buketterna, som till exempel en studentmössa eller en nalle med studentmössa.

skicka blommor till studenten

Typer av studentblommor

Det finns ett par olika typer av studentblommor. Vilken du ska välja beror lite på var du ska vara och fira studenten. 

Om du är med vid utspringet från skolan är det vanligt att ta med en mindre bukett med band som kan hängas runt studentens hals. Ska du fira studenten på hans eller hennes mottagning kan du ta med dig en vanlig bukett eller skicka ett blombud.

Studentblommor runt halsen

En trevlig tradition är att fira studenten på skolgården direkt vid utsläppet från skolan. Oftast har familjen gjort en studentskylt med ett roligt foto och studentens namn och klass. Här är det en liten bukett med ett band som gäller, och blommorna hängs runt studentens hals. 

En enskild student blomma

Det är tradition att hänga blommor runt halsen på den nybakade studenten redan på skolgården efter utsläppet. Då kan en enskild student blomma passa bra. Meddela floristen att du vill ha ett band i blomman.

Studenten

Oftast är det två delar på ett studentfirande. Den första är redan på skolgården, där den alldeles nybakade studenten firas direkt efter de har släppts ut ur skolan. Där får studenten blommor hänga runt halsen, och sedan fortsätter dagen med flakåkning med klasskamraterna. 

Lite senare på eftermiddagen är det dags för studentmottagning. Ofta är den hemma hos studenten, och det har dekorerats med blommor, ballonger, serpentiner och annat som ger en festlig stämning. Gästerna bjuds på mat och det skålas i bubbel. Nu hängs det inte mer blommor runt halsen, utan här är det vanliga buketter som gäller. Om du är inbjuden till ett studentfirande men inte kan komma är det vanligt att skicka ett blombud med studentblommor till mottagningen.

På kvällen avviker huvudpersonen från mottagningen för att fortsätta fira med sina vänner resten av natten.

Vanliga frågor om studentblommor

De vanligaste frågorna som ställs när du ska skicka blommor till studenten

Alla blomsterbud har blommor som passar för att hänga runt halsen. Hos Blomsterbuden här på sidan hittar du allt du behöver.

Ja. Skicka ett blommogram för att fira studenten. Om du ska på flera mottagningar är det extra smidigt och du kan vara säker på att det är fräscha blommor som lämnas till var och en. Beställ studentblommor online via oss.

Ofta går studentblommor i blått, vitt och gult. Men det finns inga givna regler och du kan inte göra fel. Välj en bukett du tycker är vacker, så kommer studenten säkert också tycka det.

När du ska köpa blommor till en student behöver du veta när du ska ge blommorna till henne eller honom. Om du ska vara med och vänta på utsläppet på skolgården ska du ta med en liten blomma med band i, så du kan hänga den runt halsen på studenten. 

Ska du istället hylla den nybakade studenten på mottagningen lite senare på dagen kan du däremot ge en större bukett. I studenttider brukar det finnas olika tillval till blommorna som till exempel små studentmössor eller nallar med studentmössa.  

Ofta går studentblommor i blått, gult och vitt, men du kan välja fritt om du har andra idéer.

En tradition på studenten är att familj och nära vänner väntar på skolgården, ofta med ett plakat med en bild på studenten. Studenterna släpps sedan ut vid ett givet klockslag och då firas de med blommor som hängs runt halsen. 

Ska du vara med på skolgården är det alltså en mindre bukett med ett band runt som behövs. Floristerna är vana vid det här, så bara säg till när du ska köpa din studentblomma så hjälper de dig med band.

Så skickar du studentblommor i 3 snabba steg

Det är oftast enklare än vad du tror att skicka student blommor. Följ dessa 3 steg:

Blomsterbuden skickar studentblommor

Studenter firas inte bara på skolgården, utan oftast har de en mottagning hemma efter dagens aktiviteter. Då är det trevligt att dekorera med blommor. Blomsterbuden skickar studentblommor med hemleverans.

Ska du ordna en studentmottagning kan du få blommorna hem dagen innan mottagningen så du hinner förbereda allt.

Euroflorist studentblommor

När du väljer bland Euroflorists studentblommor finns det buketter av alla typer. Studenten firas i början av sommaren, så du kan välja nästan vilka blommor du vill. Om du ska ordna studentfirande och det finns en temafärg väljer du buketter enligt det. Är du gäst kan du välja en bukett som passar studenten. Lägg gärna till choklad eller en lott.

Skicka studentblommor med Euroflorist!

Euroflorist logo

Interflora studentblommor

Bland Interfloras studentblommor hittar du många vackra buketter. Det är vanligt att låta studentbuketter gå i blå, gula och vita toner, men det är inte något krav. Har studenten andra önskemål eller favoritfärger följer du dem.

Skicka studentblommor med Interflora!

Interflora logo

Florister i Sverige studentblommor

Med Florister i Sveriges studentblommor har du sommarens hela sprakande blomsterutbud att välja mellan. Välj en av de vanliga buketterna eller låt floristen skapa fritt. Lägg till en gullig nalle eller godis för att göra buketten ännu mer personlig.

Skicka studentblommor med Florister i Sverige!

Florister i Sverige logo

Skicka studentblommor med hemleverans

Det är enkelt att skicka studentblommor med hemleverans. 

  1. Välj en bukett online.
  2. Lägg till en nalle, studentmössa eller choklad som gör buketten mer personlig. 
  3. Skriv ett personligt meddelande till kortet som skickas med buketten. 
  4. Fyll i adress och när du vill att blommorna ska levereras.
  5. Betala med Swish, kort eller Klarna.

Sammanfattning

Studenten är en härlig tillställning som verkligen går i glädjens tecken. Givetvis ska dagen firas med pompa och ståt och då passar det perfekt med blommor av alla de slag. 

När du ska ta emot en student på skolgården efter utspringet är det en mindre blomma som kan hängas runt halsen som passar bäst. Säg till floristen när du beställer blomman så får du precis det som behövs. 

Vid studentmottagningen lite senare på dagen passar det bättre med en vanlig bukett. Dekorera den med en liten studentmössa, eller kanske med en gullig nalle för att göra den personlig.