Romantiska blommor

Klassiskt romantiska blommor är framför allt rosor. En bukett röda rosor är ett tydligt tecken på din kärlek. 

Men romantiska blommor kan också vara något helt annat. Kanske delade ni er första kyss i skogen vid en gran? Då kommer en grankvist för alltid vara en del i en romantisk bukett och ett tecken som är ert alldeles egna.

romantiska blommor

Skicka romantiska blommor

Blomsterbud

Vårt betyg

Information

Interflora logo

Vi rekommenderar
Blommogram över hela världen
Stort utbud

Skicka blommor
Euroflorist logo

Hundratals anslutna florister
Starkt varumärke i Europa
Skickar blommor utomlands

Skicka blommor
Florister i Sverige logo

Skickar blommor utomlands
Blommor för flera tillfällen
Choklad och presenter

Skicka blommor

Vad är romantiska blommor?

De allra vanligaste romantiska blommorna är buketter i röda eller rosa toner. Framför allt är det rosor som har framträdande roller, men även andra blommor kan finnas med.

Blommor visar kärlek

Att blommor visar kärlek är en gammal sanning som fortfarande stämmer. Att skicka en bukett blommor till ditt hjärtas kär kommer visa henne vad du känner och göra henne lycklig. Genom att välja blommor som påminner er om personliga minnen blir omtanken ännu större.

Bra val av blommor som är romantiska

Det kan vara svårt att veta vilka blommor som är de mest romantiska. Men det finns några enkla riktlinjer att hålla sig till. Rosor är alltid romantiska, framför allt röda och rosa. Även andra röda och rosa blommor är romantiska, eftersom de påminner oss om kärlekens färg.

Rosor

Rosor är romantikens blomma nummer 1, och självklart är det röda rosor som ligger först. Röda rosor symboliserar brinnande kärlek. Rosa rosor betyder också kärlek, och innehåller även ett löfte om trohet.

Tulpaner

Tulpaner är den populäraste snittblomman i Sverige. En bukett tulpaner i röda eller rosa toner är romantiskt utan att vara lika ikoniskt som rosor. 

Tulpaner är i säsong under tidig vår, och det är den blomman som kanske mer än någon annan påminner oss om vårens ankomst. Och hur romantiskt är inte det?

Även choklad sägs vara romantiskt

Visserligen är en bukett blommor romantiskt, men en ask med riktigt god choklad är precis lika romantisk. Romantik handlar ju om att visa omtanke om någon, och att ge en ask choklad till någon som älskar choklad är just precis det.

Högtider och tillfällen för romantiska blommor

Det finns flera tillfällen som är perfekta för att skicka romantiska blommor till någon i ditt liv.

Födelsedag och bröllopsdag är två personliga högtider som många firar med blommor.

Men det finns förstås också flera mer allmänna högtider som det är vanligt att högtidlighålla med blommor.

romantiska högtidsblommor

Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag den 14 februari är dagen då vi firar kärlek och romantik. Den här dagen är verkligen det givna tillfället att skicka en riktigt överdådig romantisk bukett till den du älskar. 

Skicka blommor på alla hjärtans dag

Mors dag

Sista söndagen i maj firar vi mors dag. Då firar vi alla mammor, och hur viktiga de är i våra liv. Skicka en färggrann bukett till din mamma, och en riktigt romantisk bukett till mamman till dina barn.

Skicka blommor på mors dag

Blommor till flickvän

Att skicka blommor till din flickvän kommer göra henne överraskad och lycklig. En vacker bukett visar henne att du tänker på henne och att du tycker om henne.

Skicka blommor till flickvän

Självklart går det utmärkt att skicka romantiska blommor till pappa och pojkvän också

Blommor är inte bara till för kvinnor. Även män uppskattar att bli överraskade och känna omtanken som ligger bakom en vacker bukett. Skicka en vacker blomma till pappa eller till din pojkvän och låt dem också uppleva glädjen i att få ett blombud. 

Vanliga frågor om romantiska blommor

Vanliga frågor som ställs kring romantiska blommor

Alla blommor är romantiska, om de ges med kärlek. Men blommor som anses vara extra romantiska är rosor, framför allt röda och rosa. Även röda tulpaner är väldigt romantiskt.

Ja. En blombukett är ett bra sätt att berätta om din kärlek. Skriv vem buketten är från på kortet, anonyma blombud är inte särskilt romantiskt.

Nej, absolut inte. Vad som är romantiskt är ofta personligt, och du och din älskling kanske har vackra minnen förknippade med helt andra blommor.

Romantik är detsamma som stämningsfull. Ofta hör romantik ihop med omtänksamhet och att vara uppmärksam på sin partner. Till exempel är det romantiskt att lägga märke till och komma ihåg små saker, som till exempel hur din partner vill ha sitt kaffe, vilken som är hans eller hennes favoritmarmelad och vilken som är den bästa glassmaken. 

Andra romantiska saker är att hålla varann i handen och att tappa upp ett bad åt din partner när han eller hon har haft en lång dag på jobbet.

Om ni har ett gemensamt minne som förknippas med någon speciell blomma är det romantiskt att skicka en bukett med den. Annars är det alltid romantiskt med röda eller vita rosor.

Romantiska blommor symboliserar omtanke och kärlek. Genom att skicka en bukett till den du älskar visar du dina känslor, samtidigt som du vill att hon eller han ska vara lycklig. 

Genom att välja en blomma som har personlig betydelse för just er två kommer buketten att bli ännu mer romantisk. Då är det en symbol för att visa att ni har något unikt tillsammans, som bara gäller för er två.

Så skickar du romantiska blommor i 3 enkla steg

Det är lika enkelt att skicka romantiska blommor som vilka andra blommor som helst. Följ dessa 3 steg. Det tar max 5 minuter.

Så skickar du romantiska blommor

Blomsterbuden som skickar romantiska blommor

Att skicka romantiska blommor till din älskling för att visa hur du känner kommer göra henne eller honom lycklig. Blomsterbuden tar emot din beställning, en lokal florist binder en romantisk bukett för hand och lämnar den sedan till mottagaren.

Romantiska blommor hos Euroflorist

När du väljer romantiska blommor hos Euroflorist finns det flera olika buketter i röda och rosa toner. Det är främst rosor som dominerar, men är det någon annan blomma som är romantisk för dig så har du hela det stora sortimentet att välja från.

Skicka romantiska blommor med Euroflorist!

Euroflorist logo

Romantiska blommor hos Interflora

De romantiska blommorna hos Interflora har även de fokus på rosor. Här kan du välja att skicka allt från en enda röd ros till ett storslaget fång med 50 röda rosor. Föredrar du rosa toner finns det flera buketter och arrangemang.

Skicka romantiska blommor med Interflora!

Interflora logo

Romantiska blommor hos Florister i Sverige

Skicka romantiska blommor hos Florister i Sverige. Välj någon av deras arrangemang av röda rosor, eller en rosatonad bukett. Vill du hellre visa din kärlek med någon annan färgställning väljer du något ur resten av deras stora sortiment.

Skicka romantiska blommor med Florister i Sverige!

Florister i Sverige logo

Sammanfattning

Genom att skicka en bukett romantiska blommor visar du din älskling att han eller hon betyder allt för dig. Röda rosor är alltid rätt, men även helt andra blommor som är personliga för just er två kan vara superromantiska. 

Att väcka ditt hjärtas kär med kaffe på sängen, precis som han eller hon vill ha det, med en liten blomma bredvid koppen är ett superromantiskt sätt att börja dagen.