Påskblommor

Med påsken kommer våren, och därmed också en längtan efter skir grönska och blommor i glada färger. Gnissliga tulpaner eller ett arrangemang i härligt gula påsktoner.

Påskblommor är en del av påskpyntet, liksom både ägg och påskris. Visa din familj att du tänker på dem genom att skicka ett blombud till påsk.

påskblommor

Skicka påskblommor

Blomsterbud

Vårt betyg

Information

Interflora logo

Vi rekommenderar
Blommogram över hela världen
Stort utbud

Skicka påskblommor
Euroflorist logo

Hundratals anslutna florister
Starkt varumärke i Europa
Skickar blommor utomlands

Skicka påskblommor
Florister i Sverige logo

Skickar blommor utomlands
Blommor för flera tillfällen
Choklad och presenter

Skicka påskblommor

Populära påskblommor

Eftersom påsken infaller på våren är det främst våriga blommor som är populära på påsk.

Tulpaner, påskliljor, pärlhyacint, krokus, rosor och ranunkel är bland de vanligaste blommorna.

Ofta kombineras de skira blommorna med videkvistar och tunna spretiga gröna blad.

populära påskblommor

En fin påskbukett

Till påsk ökar utbudet av blommor och det finns mängder av fina buketter och arrangemang att välja mellan. En fin påskbukett livar upp hemma och låter våren ta plats i inredningen. Vackra gula toner är klassiskt till påsk, men eftersom det också är en påminnelse om våren funkar det med nästan vilka färger som helst.

Lilja till påsk

Påskliljor är klassiska blommor till en påskbukett eller ett påskarrangemang. De glatt gula blommorna är för många en tydlig markering av att den mörka årstiden är över och att vi går mot ljusare tider. 

Påskliljor fungerar bra både som snittblommor i bukett och på lök som en del av ett arrangemang. Blålila toner bryter av vackert mot det gula och vitt kompletterar till en helhet.

Läs mer om liljor här!

Påsktulpaner

Tulpaner är den stora vårblomman framför alla. Redan i januari kommer de första tulpanbuketterna fram, och leder oss bort från jul och vinter. Till påsk är den givna tulpanfärgen gul, men det finns egentligen inga regler. Välj färger du gillar och blanda som du vill. 

Ett stort fång gnissliga påsktulpaner med sina blekgröna blad ger stämning till det dukade påskbordet och förhöjer stämningen.

Vanliga frågor om påskblommor

De vanligaste frågorna som ställs runt påsk

Nej. Den klassiska påskfärgen är förstås gul, men eftersom vi också firar vårens ankomst kan du välja andra färger om du föredrar det.

Ja, hos de allra flesta blomsterförmedlare finns det godis som tillval till ditt blombud.

Nja. Det finns gula tulpaner, men inte specifikt påsktulpaner. De flesta tulpanfärger passar fint även på påsk och kan kallas påsktulpaner.

Nej. Påsklilja är en narciss, av familjen Amaryllisväxter.

En påskblomma är helt enkelt en blomma som du har på påsk. Klassiska blommor är påskliljor och krokus. 

Ett blomsterarrangemang eller en bukett är vackert på påskbordet, och ger en hemtrevlig och pyntad känsla.

Påskris består av späda kvistar av björk eller vide. Traditionellt dekoreras det med hängande ägg och färgglada fjädrar. Idag har många gått firån fjädrarna, och dekorerar istället med färgglada tygband och hemgjorda prydnader. Hos Interflora kan du få inspiration till hur du kan skapa dina egna vackra påskrisprydnader.

Det är många som undrar om påskliljor är liljor. Svaret på det är nej, påskliljorna är narcisser och av samma släkt som en av våra vanligaste julblommor: amaryllis.

Påsken firar vi till minne av Jesu död och återuppståndelse. Långfredagen är dagen då Jesus korsfästes, och på påskdagen återuppstod han. 

Idag när många är allt mindre religiösa kan vi fira påsken för att hylla våren och att ljusare tider är på väg.

Så skickar du påskblommor i 3 enkla steg

Följ dessa 3 snabba steg, max 5 minuter, för att skicka påskblommor till nära och kära.

så skickar du påskblommor

Skicka påskblommor med blomsterbud

Även om vi vi traditionellt sett inte ger varandra påskgåvor är det en fin gest att skicka ett blomsterbud till vänner och bekanta till påsk. Alla blir glada för ett blomsterbud, och en vacker bukett blommor livar upp påskdukningen.

Euroflorist påskblommor

Euroflorist påskblommor fokuserar på buketter och arrangemang i gult, men även lila toner finns för dem som föredrar det. Vill du lyxa till blombudet med choklad finns det som tillval. 

Ett stort fång tulpaner är vackert, om du vill styra bort lite från det klassiska gula och lila.

Skicka påskblommor med Euroflorist!

Euroflorist logo

Interflora påskblommor

Interflora påskblommor är en lite bredare kategori. Här hittar du inte bara gult och lila, utan det finns också skira drömmar i ljust rosa och svagt aprikos. Vill du hellre ha en färgexplosion inför våren finns det flera buketter att välja mellan. 

Tillbehören hos Interflora är många, och här kan du bland annat köpa boxar som fokuserar mer på godsaker än på blommor, även om det förstås ingår blommor också.

Skicka påskblommor med Interflora!

Interflora logo

Florister i Sverige påskblommor

Florister i Sverige påskblommor är av mer klassiskt snitt och erbjuder främst flera nyanser av gult, som bryts av med lila inslag. Även här kan du välja att skicka godis tillsammans med arrangemanget.

Skicka påskblommor med Florister i Sverige!

Florister i Sverige logo

Blomsterarrangemang påsk

Till påsk är det vanligt med ett blomsterarrangemang där blommorna får behålla sina lökar. Ofta håller arrangemangen därför bättre. Det är vanligt att kombinera påskliljor och krokus i olika färger för att få olika höjd och färg och för att bilda en helhet.

Gul är påskblomman i högtidens färg

Påsken är den av de svenska högtiderna som har tydligast färgtema. Blommor till påsk går därför oftast i gult, även om vi under senare år har låtit andra färger komma in. 

De vanligaste påskblommorna är påsklilja och krokus, men eftersom det finns mängder med blommor som kommer i gult är det lätt att skapa en unik bukett för högtiden även för den som föredrar andra sorter. 

Så enkelt är det att skicka påskblommor

Att skicka ett blombud till påsk är ett enkelt sätt att visa att du tänker på mottagaren.

  • Välj en bukett eller ett arrangemang online bland de många möjligheterna. Kanske vill du också lägga till påskgodis.
  • Skriv en hälsning och ange därefter adress och datum för leverans.
  • Slutligen betalar du enkelt med de smidiga betalningslösningarna.

Sammanfattning

Påskblommor är ett trevligt sätt att fira påsken och våren, även om du inte kan vara tillsammans med hela din familj. Skicka ett blommogram och låt dem veta att de finns i dina tankar och de kommer i sin tur tänka på dig när de ser buketten eller arrangemanget. 

Den vanligaste färgen på buketter och blomsterarrangemang vid påsk är gult, men föredrar du andra färger finns det mängder med alternativ. Det är lätt att hitta något som passar dig och mottagaren, och alla alternativ är en påminnelse om att ljuset är på väg tillbaka.