Mors dag blommor

Mors dag är dagen då vi firar och hyllar mamma. Visa din uppskattning för henne genom att överraska henne med mors dag blommor med en riktigt härlig blombukett som levereras till dörren. Lägg till en chokladask och skriv på kortet hur viktig hon är för dig så blir hon extra glad.

Första gången mors dag firades var i USA i början av 1900-talet, just för att en kvinna ville hylla sin mamma och visa hur mycket hon hade betytt. Till Sverige kom traditionen 1919, och sedan dess hyllar vi mamma sista söndagen i maj varje år.

mors dag blommor

Blombud mors dag

Blomsterbud

Vårt betyg

Information

Euroflorist logo

Vi rekommenderar
Starkt varumärke i Europa
Skickar blommor utomlands

Skicka blommor
Interflora logo

Vi rekommenderar
Blommogram över hela världen
Stort utbud

Skicka blommor
Made 4 you logo

Nytt blomsterbud
Vacker paketering
Nöjd kundgaranti

Skicka blommor
Florister i Sverige logo

Skickar blommor utomlands
Blommor för flera tillfällen
Choklad och presenter

Skicka blommor

I riktlinjerna för högtidlighållandet som kom året efter kan man läsa bland annat att “hon hedras med blommor och en liten gåva” och att “barnen bädda, sopa, laga mat och diska”.

Idag är det också vanligt att mamma får teckningar som barnen har gjort. 

Mors dag presenter i form av ett blomsterbud

Ett perfekt sätt att fira mamma är att ge henne en mors dag-present i form av ett blomsterbud.

Välj en härlig bukett och lägg till chokladask för en riktigt lyxig gåva.

I kombination med barnteckningar blir det en omtänksam hyllning av kvinnan som betyder så mycket i våra liv.

mors dag present

Skicka mors dag blommor

Det är lika lätt att skicka mors dag blommor som att skicka blommor vid andra tillfällen. Välj en bukett online och välj att den ska lämnas till mottagaren på mors dag. 

Det är inte alla blomsterbud som har leverans på söndagar vanligtvis, men just den här högtiden jobbar de alla med att lämna blommor till mammor som ska firas.

En blomma som present till mamma

En blomma som present till mamma stämmer med de ursprungliga riktlinjerna för firandet. Beställ ett blomsterbud med en härlig bukett i hennes favoritfärg och lägg till en chokladask att överraska henne med. Skicka med ett kort med en personlig hälsning där du berättar hur mycket hon betyder för dig.

Vad är mors dag?

Mors dag är dagen då vi firar alla mammor, för att de är så viktiga i våra liv. Firandet är inte begränsat till bara mammor, utan du kan såklart fira mormor, farmor och en bonusmamma också. Visa din uppskattning och låt dem veta hur mycket de betyder för dig.  

När är mors dag?

Vi firar mors dag i maj, men det exakta datumet varierar. Nedan kan du se datumen då vi ska fira mamma de närmaste åren.

  • 2022: 29 maj
  • 2023: 28 maj
  • 2024: 26 maj
  • 2025: 25 maj
  • 2026: 31 maj
  • 2027: 30 maj
  • 2028: 28 maj
  • 2029: 27 maj
  • 2030: 26 maj

Vanliga frågor om mors dag

De vanligaste frågorna som ställs under mors dag

Ja, det kan du, trots att den infaller på en söndag.

En bukett med mammas favoritblommor eller i hennes favoritfärg kommer göra henne glad.

Vi firar mors dag för att hylla vår mamma och låta henne veta hur mycket hon har betytt för oss.

Mors dag firas alltid den sista söndagen i maj.

Ja, du kan skicka blombud utomlands. Tänk på att de har längre leveranstid så beställ några dagar i förväg. Eftersom mors dag firas på olika datum i olika länder är det inte säkert att blommorna kan levereras på söndagen. Välj då en närliggande dag.

Så skickar du ett blomsterbud på mors dag

Eftersom mors dag firas på en söndag är det bra att beställa blombudet några dagar i förväg. Ange mors dag som leveransdag. Själva beställningen är lika enkel som vanligt:

Så skickar du blomsterbud

Blomsterbuden som skickar blommor på mors dag

Blomsterbuden levererar blommor på mors dag, trots att det är en söndag, så överraska gärna med ett blomsterbud. Du behöver inte heller nöja dig med bara blommor. Hos blomsterbuden finns massor av godis, chokladaskar och andra trevliga presenter att välja mellan, som de gärna levererar tillsammans med blommorna.

Beställ blomsterbud online i god tid till mors dag. Det är många bud som ska lämnas så det kan vara en god idé att beställa några dagar i förväg.

Euroflorist mors dag

Euroflorist mors dag blommor är en riktig färgexplosion. Här hittar du buketter och arrangemang i alla färgställningar så du kommer alldeles säkert hitta något som passar just din mamma. Skriv ett personligt meddelande på kortet så blir hon ännu gladare. 

Skicka mors dag blommor med Euroflorist!

Euroflorist logo

Interflora mors dag

Bland Interfloras mors dag buketter finns mängder av färgsprakande alternativ. Välj mammas favoritblommor, eller kanske hennes favoritfärg. Lägg till en gåva i form av choklad eller en ballong för att göra blombudet extra festligt.

Skicka blommor på mors dag med Interflora!

Interflora logo

Florister i Sverige mors dag

Bland Florister i Sveriges mors dag-blommor hittar du allt från vackert bundna höga buketter till riktigt stora runda blomsteröverdåd. Det finns något som passar alla, och tillsammans med en chokladask så blir det härlig överraskning som hon får levererad till dörren.

Skicka mors dag blommor med Florister i Sverige!

Florister i Sverige logo

Hur länge har mors dag funnits?

Första gången mors dag introducerades var i USA 1905. Mer allmänt firande började 1908, och till Sverige kom högtiden 1919. Året efter kom det riktlinjer för firandet, där det bland annat framgår att mamma ska få blommor och en present samt att barnen ska hjälpa till med hushållsarbetet. Idag firas högtiden på olika sätt i olika familjer.

Vad säger man på mors dag?

Det vanligaste man säger när man firar mamma är “Grattis på mors dag”. Om du vill göra henne extra glad kan du berätta hur mycket hon betyder för dig, och varför just hon är den bästa mamman.

Vad är en bra mors dag present?

En bra mors dag present är något som mamma blir glad för. Ett blomsterbud med ett vackert blomsterarrangemang i hennes favoritfärg och en chokladask kommer överraska henne och visa för henne att hon finns i dina tankar. Skriv något fint på kortet som följer med blommorna så blir hon ännu gladare.

Hur infaller mors dag?

Mamma firas varje år i maj, närmare bestämt den sista söndagen i maj. Det betyder att datumet för firandet varierar från år till år.

Sammanfattning

Mors dag är det perfekta tillfället att berätta för mamma hur mycket hon betyder för dig. Skicka henne ett blomsterbud med en försommarbukett och skriv ett personligt kort så blir hon glatt överraskad. 

Du kan förstås också fira en bonusmamma, farmor eller mormor. Skriv på kortet hur mycket de betyder för dig och att du är tacksam för att de har stöttat dig genom livet.