Midsommarblommor

Blommor är intimt förknippat med midsommar. De används både för att pryda midsommarstången och för att binda midsommarkransar som pryder glada människor. Buketter på bordet är en självklar del av dukningen och påminner oss om att vi är mitt i sommaren då allting står i blom. 

Det är en omtänksam gest att skicka en midsommarbukett till värden eller värdinnan några dagar innan midsommarfesten. Då kan han eller hon använda buketten i sin festdekoration.

midsommarblommor

Skicka midsommarblommor

Blomsterbud

Vårt betyg

Information

Euroflorist logo

Vi rekommenderar
Starkt varumärke i Europa
Skickar blommor utomlands

Skicka blommor
Interflora logo

Vi rekommenderar
Blommogram över hela världen
Stort utbud

Skicka blommor
Made 4 you logo

Nytt blomsterbud
Vacker paketering
Nöjd kundgaranti

Skicka blommor
Florister i Sverige logo

Skickar blommor utomlands
Blommor för flera tillfällen
Choklad och presenter

Skicka blommor

Midsommar firas bara i Sverige, även om traditionen med midsommarstång importerats från Tyskland. Där kallas den majstång, och hör ihop med firande på första maj istället. 

Enligt svensk tradition ska flickor plocka sju sorters blommor och lägga under huvudkudden på midsommarnatten. Då ska de nämligen drömma om den de ska komma att gifta sig med.

Typiska midsommarblommor

Midsommar firas mitt på sommaren, och det betyder att utbudet av blommor är stort och varierat. En midsommarbukett kan alltså innehålla lite av varje. En del tycker att midsommarblommor ska vara lite spretiga och påminna om dikesväxter, medan andra helt enkelt tänker sig en stor och varierad bukett. 

Oavsett vad du föredrar så finns det antagligen att tillgå, så det är bara att låta önskningarna förverkligas och låt gärna buketten bli både färgsprakande och överdådig.

midsommarkrans

En klassisks midsommarkrans

En klassisk accessoar på midsommar är midsommarkransen. Den består oftast av en stomme av gröna blad med blommor som dekoration. Med lite tid och ståltråd till hjälp kan du binda en egen krans för att fira ljuset och sommaren. 

Vill du hellre lägga tiden på annat kan du beställa en midsommarkrans för hemleverans.

Så binder du en midsommarkrans

En vanlig aktivitet på midsommar är att binda sin egen midsommarkrans. Det är inte speciellt svårt, men kan vara lite pilligt. Gott om tid och ståltråd är bra hjälpmedel. 

Det finns inte några givna mallar för midsommarkransar, så det går precis lika bra att göra en tunn krans av växter med långa böjliga stjälkar, som till exempel blåklint som att göra en klassisk grönbullig krans med blomsterdekorationer. Låt din inspiration och kreativitet blomma och skapa en helt unik krans som passar dig. 

Midsommarkrans blommor

Precis som med midsommarblommor över lag så finns det inga givna blommor som måste vara med i en krans. Vill du inte göra själv så kan du beställa midsommarkransar med hemleverans. 

Ett mellanting kan vara att beställa en krans med blombud och sedan sticka in dina favoritblommor i den för att göra den unik.

Vanliga frågor om midsommarblommor

De vanligaste frågorna som ställs om blommor runt midsommar 

Ja och nej. Väldigt många sorter blommar just runt midsommar så det är lätt att göra varierade och vackra buketter. Så kanske är en färgsprakande och riktigt stor bukett typiskt på midsommar.

Antingen gör du en stomme av gröna blad, som du dekorerar med blommor, eller så gör du en tunn krans av bara blommor, som gärna får ha en lång och böjlig stjälk för att underlätta. Ståltråd hjälper dig att hålla allt på plats.

Ja, du kan skicka ett blombud med en bukett till utlandet. Midsommar firas dock inte på samma sätt i övriga världen, så känn dig inte låst vid en midsommarbukett.

Så beställer du midsommarblommor och kransar

Följ dessa enkla steg för att skicka midsommarblommor:

så skickar du påskblommor

Skicka midsommarblommor med blomsterbud

Det är lätt och smidigt att skicka midsommarblommor med blomsterbud. Välj någon av de många vackra buketterna, fyll i adress och meddelande till mottagaren, välj leveransdag och betala med Swish eller betalkort. 

Du kan också skicka ett blombud med midsommarkrans exempelvis inför midsommarfesten. Gillar ni pyssel kan du också beställa blommor i bunt, och så kan alla få göra sin egen midsommarkrans, som en del av festen.

Euroflorist midsommarblommor

Bland Euroflorists midsommarblommor hittar du mängder med färgsprakande buketter och arrangemang. Såhär mitt i sommaren finns det mesta tillgängligt, så det är bara att välja och vraka. 

Vill du ha en midsommarkrans utöver det vanliga kan du beställa en med blombud och verkligen sticka ut på midsommarfesten. Kanske beställer du kransar till alla festdeltagare, och höjer stämningen rejält.

Skicka midsommarblommor med Euroflorist!

Euroflorist logo

Interflora midsommarblommor

Sortimentet hos Interfloras midsommarblommor är stort och varierat. Eftersom det inte finns några givna ramar som vid andra högtider är det fritt fram att välja något som du tycker om. 

Bland de populära blommorna finns rosor, pioner och nejlika, men utbudet är stort och varierat. Eftersom midsommar har med sommar och frodiga marker att göra är det läge för en riktigt stor och prunkande bukett som verkligen tar för sig.

Skicka midsommarblommor med Interflora!

Interflora logo

Florister i Sverige midsommarblommor

Med Florister i Sverige midsommarblommor kan du få en vacker bukett som kommer bli mittpunkten för vilken festdukning som helst. Florister i Sverige erbjuder också blommor i bunt, vilket passar perfekt om du har tänkt binda din egen midsommarkrans. Eller varför inte köpa flera buntar så alla festdeltagare kan göra sin egen krans som en del av festen?

Skicka midsommarblommor med Florister i Sverige!

Florister i Sverige logo

Vad kostar en midsommarkrans?

Vad en midsommarkrans kostar beror på vad det är för blommor i den. Men räkna med några hundralappar för en krans som kommer få dig vara tjusigast på kalaset.

Varför har man midsommarkrans?

Midsommarkransen har anor långt tillbaka i tiden. Då sade vidskepelsen att allt som växte var laddat med magiska krafter, speciellt vid midsommar. För att bevara magin band man en krans som man bar och sedan sparade. För att få tillbaka den bevarade magin var det vanligt att man lade den torkade midsommarkransen i julbadet.

Sammanfattning

Midsommar är en typiskt svensk högtid. Ursprunget till firandet är oklar, men en teori är att det egentligen var sommarsolståndet, det vill säga årets längsta dag, som firades långt tillbaka i tiden, innan Sverige kristnades. Den religiösa tolkningen är att man firar Johannes Döparens födelsedag.

Att blommor hör ihop med en högtid mitt i sommaren är självklart. Blommor pryder både midsommarstången och midsommarkransen. Eftersom det är många sommarblommor som har sin bästa tid vid midsommar är det givet att dekorera hem och dukningar med stora, färgsprakande och överdådiga buketter.