Liljor

Liljor, dessa ståtliga drottningar till blommor! Ofta tänker vi kanske på vita liljor när vi tänker på en bukett liljor, men det finns liljor i allsköns olika färger som rosa, orange, röd, vit… Liljan är dessutom en väldigt hållbar snittblomma som kan stå i 10-14 dagar om du pysslar om den lite extra.

Förutom att vara vackra för sig själv ger liljor volym och doft till blandade buketter där de samsas väl med andra blommor.

liljor

Skicka liljor med blomsterbud

Blomsterbud

Vårt betyg

Information

Euroflorist logo

Vi rekommenderar
Starkt varumärke i Europa
Skickar blommor utomlands

Skicka liljor
Interflora logo

Vi rekommenderar
Blommogram över hela världen
Stort utbud

Skicka liljor
Made 4 you logo

Nytt blomsterbud
Vacker paketering
Nöjd kundgaranti

Skicka liljor
Florister i Sverige logo

Skickar blommor utomlands
Blommor för flera tillfällen
Choklad och presenter

Skicka liljor

För att få liljan att hålla länge ska du snitta om stjälken diagonalt innan du ställer den i vatten och sedan ett par gånger i veckan. De är törstiga blommor, så ge dem kallt vatten ofta. Om du ställer dem svalare under natten kommer de också tacka dig genom att stå längre.

Ibland skickas en bukett liljor i knopp. Även knoppiga liljor är vackra och ståtliga, men om du vill hjälpa dem att slå ut fortare ska du ge dem lite varmare vatten. Ungefär 30 grader är lämpligt och kommer hjälpa dem till blomning. När de har börjat blomma kan du återgå till svalare vatten igen för att de ska stå längre. 

Alla liljor doftar ganska mycket. Därför ska du inte skicka dem till exempelvis sjukhus eller äldreboenden, eller till någon som är allergisk om du inte vet att de tål dofter.

Skicka liljor

Liljor passar bra både för sig själva eller som en del i en bukett. När du skickar en bukett som innehåller liljor är den inte bara vacker, utan den doftar också ljuvligt och kommer skänka mottagaren både glädje och ögonfröjd under lång tid. En bukett med liljor är en sofistikerad gåva som vittnar om klass och ett öga för estetik.

skicka liljor

Liljor med blombud

Det är smidigt och lätt att skicka liljor med blombud, och då lämnas de direkt till mottagaren. Välj en bukett online, skriv ett meddelande och fyll i var den ska lämnas. Betala med kort eller Swish. 

En lokal florist tar därefter över och binder buketten du beställt och ser till att den levereras till rätt adress så mottagaren får en bukett fräscha blommor som står länge.

Skicka en lilja

Ofta skickar vi blommor när någon fyller år, till ett bröllop eller en studentmottagning. Men du kan förstås skicka blommor av helt andra anledningar, som en bröllopsdag, namnsdag eller helt enkelt för att muntra upp någon. Liljor, liksom andra blommor, passar vid alla tillfällen. Välj ett fång liljor i egen prakt, eller låt dem ingå som en del i en blandad bukett.

Vanliga frågor om liljor

De vanligaste frågorna som ställs om liljor

Ja och nej. Förr var det vanligt med liljor vid begravningar. Du kan förstås skicka liljor till begravning fortfarande, men idag är blomman inte enbart förknippad med sorg utan passar vid alla tillfällen.

Ja, liljor håller sig upp till två veckor om du sköter om dem lite. Ge dem mycket kallt vatten, och snitta om dem diagonalt några gånger i veckan. 

Ja. Du kan hjälpa dem på traven genom att ge dem lite varmare vatten, runt 30 grader om du vill att de ska slå ut lite fortare.

Så skickar du liljor i 3 snabba steg:

Det är enkelt att skicka liljor online. Följ våra 3 steg.

Så skickar du blomsterbud

Blomsterbuden skickar liljor

Om du vill skicka en bukett Liljor till någon kan du använda dig av ett blomsterbud som skickar liljor och buketter över hela Sverige. Du beställer enkelt via internet, och din beställning binds av en lokal florist som också kör ut blomman till mottagaren. 

Euroflorist liljor

Euroflorist skickar liljor över hela Sverige. Du kan välja att skicka liljor i sin egen bukett, eller som en del av en blandad bukett. I en blandad bukett ger liljan en härlig volym och doft. 

Skicka liljor med Euroflorist!

Euroflorist logo

Interflora liljor

Interflora har liljor både i ensamt majestät och som en del av blandade buketter. Det finns flera färger att välja mellan, och du kan till och med välja en bukett liljor med mixade färger för att skicka en majestätisk men ändå lekfullt färgsprakande bukett. 

Skicka liljor med Interflora!

Interflora logo

Florister i Sverige liljor

Även hos Florister i Sverige kan du välja liljor för leverans. Här finns det en enkel bukett med ett par liljor, eller så kan du välja att köpa liljor i bunt för att placera i buketter själv. Det finns också buketter med liljor tillsammans med andra blommor. 

Skicka liljor med Florister i Sverige!

Florister i Sverige logo

Liljors betydelse

Tidigare var vita liljor en vanlig blomma på begravningar, men det har man numera gått från. Istället är liljor en blomma som symboliserar klass och stil. Det är en sofistikerad och ståtlig blomma som sprider en härlig doft. 

Liljor levereras ibland i knopp, men det gör oftast inget eftersom knoppande liljor är vackra i sig själva. Dessutom är det trevligt att få följa blommans utveckling när den slår ut mer och mer.

Skicka doftliljor

Alla liljor doftar hänförande. Det är oftast en fördel, men i en del fall kan doften bli för stark, speciellt om det är en renodlad bukett liljor. För att minska något på en för stark doft kan du istället välja en bukett där liljor ingår som en del, tillsammans med andra blommor. 

Undvik att skicka liljor som doftar till exempelvis sjukhus eller äldreboenden.

Kan man skicka liljor billigt?

Liljor är relativt dyra per styck, men du behöver å andra sidan inte speciellt många för att få en ståtlig bukett som håller sig vacker länge. Och med det perspektivet går det att skicka liljor billigt. Du kan också välja att skicka en enda lilja, och då kommer du undan med under en hundralapp. 

Vad kostar liljor?

Du kan köpa liljor styckvis för ungefär hundra kronor. En enda lilja är majestätiskt vacker, och har oftast flera knoppar eller blommor men du kan förstås skicka en bukett liljor också, och då betalar du för hur många blommor som ingår. 

Sammanfattning

Liljor är vackra och ståtliga blommor som ger ett majestätiskt intryck. De är vackra i egen hög person, men kan också dela strålkastarljuset i en blandad bukett. Liljor finns i flera färger, och en bukett med blandade färger ger ett lekfullt intryck medan en bukett vita liljor är en aning stramare.  

Liljor är tåliga blommor som håller länge. Att de dessutom är vackra både i knopp och blomning bidrar till dess popularitet. Snitta dem diagonalt ett par gånger i veckan och ge dem vatten ofta så har du blomsterglädje både för öga och näsa under lång tid.