Krukväxter

Krukväxter finns i nästan varenda hem i hela Sverige. Gröna växter är ett bra sätt att få en bostad att kännas som ett hem. De ger en ombonad och hemtrevlig känsla, förutom att de är snygga att se på. 

En krukväxt är precis lika härligt att uppvakta med som en bukett blommor. Dessutom lever den längre och kan sprida sin glädje i flera år. När du skickar ett blommogram med en krukväxt kan du lägga till choklad eller en ballong precis som vanligt. Skriv ett personligt meddelande till mottagaren så han eller hon vet vem som skickade gåvan.

krukväxter

Skicka krukväxter med blomsterbud

Blomsterbud

Vårt betyg

Information

Euroflorist logo

Vi rekommenderar
Starkt varumärke i Europa
Skickar blommor utomlands

Skicka krukväxter

Vi rekommenderar
Blommogram över hela världen
Stort utbud

Skicka krukväxter
Florister i Sverige logo

Skickar blommor utomlands
Blommor för flera tillfällen
Choklad och presenter

Skicka krukväxter

Olika växter behöver olika saker för att trivas på riktigt. Men några enkla knep hjälper alla krukväxter att må bättre: 

  1. Ge växten en tillräckligt stor kruka med jord. 
  2. Vattna den enligt skötselråden. En del växter vill ha mycket vatten ofta, andra bara lite ibland.
  3. Ta bort vissna blad och blommor direkt.

Krukväxter online

Du vet väl att du kan köpa krukväxter online? Det är en smart sätt att skapa en grönare inredning hemma.

Beställ dina krukväxter online och få dem hemlevererade.

Du behöver varken åka till en speciell affär eller släpa på växterna, utan de kommer direkt till din dörr. 

krukväxter online

Skicka krukväxter

Ett vanligt sätt att uppvakta födelsedagsbarn eller mamma på mors dag är att skicka en bukett blommor med ett blombud. Nu kan du välja att istället för en bukett skicka en krukväxt som uppvaktning.

Vanliga frågor om krukväxter

De vanligaste frågorna som ställs om krukväxter

Ja! Hon kommer bli glad, och växten kommer påminna henne om dig varje gång hon ser den.

På samma sätt som du skickar buketter online. Välj en krukväxt istället för en bukett. Glöm inte att skriva ett personligt meddelande till den som ska få växten, så han eller hon vet vem som skickade den.

Ja. Om du ska köpa till dig själv så har Interflora ett stort utbud av krukväxter som levereras direkt hem till dig.

Så skickar du krukväxter med hemleverans

Det är enkelt att skicka krukväxter med hemleverans. Du väljer en växt online, anger adressen den ska skickas till och betalar med Swish eller kort. Växten levereras direkt hem till mottagaren, som kan vara du eller någon annan.

Så skickar du blomsterbud

Olika typer av krukväxter

Precis som med snittblommor så finns det massor av olika krukväxter. Välj själv om du vill ha en grön växt eller en som blommar. Olika växter kräver olika mycket skötsel, och om du ska skicka växten till någon annan med ett blombud kan det vara värt att kolla upp om den är lättskött eller inte.

Gröna Krukväxter

Gröna krukväxter är ofta relativt lättskötta. De är populära för sitt utseende, och sprider en härligt ombonad känsla i varje hem. Om du har många olika gröna krukväxter hemma kan du ändå få en sammanhållen känsla genom att välja likadana krukor till dem. 

Blommande krukväxter

Det finns mängder av blommande krukväxter. Väldigt vanliga och populära är alla sorters orkidéer. De kan vara lite krävande när det gäller omsorg för att de ska vilja blomma igen. 

Ofta finns det arrangemang med blommande krukväxter. Då har en florist samplanterat några olika växter som ger en härlig helhet. Typiska exempel på detta är påskarrangemang med påskliljor och krokusar, eller en julgrupp med hyacinter.

Doftande krukväxter

Krukväxter som blommar doftar också mer eller mindre. Några exempel på doftande krukväxter är vippjasmin och olika narcisser som påskliljor eller pingstliljor.

Lättskötta krukväxter

Om du inte är säker på om personen som ska få krukväxten har gröna fingrar, eller är intresserad av växter så kan du satsa på en lättskött krukväxt. Gröna krukväxter är vanligtvis lättare att ta hand om än de som blommar. Några exempel på lättskötta växter är monstera, fredskalla och aloe vera. 

Beställ krukväxter med samma dag leverans

Du kan beställa blombud med krukväxter med leverans samma dag om du inte har så mycket tid på dig. Om du beställer på morgonen eller förmiddagen går det oftast att leverera samma dag.

Det är dock lite olika leveranstider på olika växter, så om den måste skickas samma dag kan det hända att du har något färre växter att välja mellan. 

Skötselråd för krukväxter

I samband med att du väljer en krukväxt som ska skickas hem finns det också skötselråd som gäller för den specifika växten. Krukväxter som sköts på rätt sätt lever och frodas länge, så det är definitivt värt att lägga några minuter på att ta reda på hur dina växter vill bli omhändertagna.

Vilka krukväxter är lättskötta?

De flesta gröna växter är lättskötta. Givetvis finns det de som vill ha lite extra kärlek också, men vissa växter klarar sig med ett minimum och omvårdnad. Några av dem som mår bra i de flesta omgivningar är elefantöra, porslinsblomma och garderobsblomma.

Vilka krukväxter trivs inomhus?

De flesta av våra krukväxter trivs inomhus. Hur mycket sol de villa ha varierar dock, så försök följa skötselråden för olika sorter och placera dem så att de får ljus efter sina önskemål. Med rätt placering hemma kommer de trivas bättre och leva längre.

Vilka krukväxter klarar mörker?

Olika krukväxter vill ha olika mycket ljus. I våra svenska hem är det relativt mörkt stora delar av året, så det kan vara klokt att satsa på växter som klarar ganska mycket mörker. Garderobsblomma, gullranka och paraplyaralia klarar sig med ett minimum av ljus, och är dessutom snygga och trevliga växter som pryder vilket hem som helst.

Sammanfattning

Krukväxter är ett bra sätt att skapa ett ombonat hem. Mycket grönska ger en känsla av liv, samtidigt som växterna hjälper dig att rena luften inomhus. 

Du kan skicka ett blombud med en krukväxt på samma sätt som en bukett om du vill glädja eller uppvakta någon. Välj en växt online med hemleverans för att överraska en jubilar eller ditt hjärtas kär. 

Olika krukväxter vill ha olika mycket uppmärksamhet och ljus. Ta reda på hur du ska sköta just dina växter för att de ska må så bra som möjligt. De kommer belöna dig genom att växa och frodas.