Julblommor

Blommor hör lika mycket julen till som pepparkakor och adventsljusstake. För många är något av det första som händer när man ska pynta till jul att man köper en amaryllis eller några hyacinter och placerar ut hemma. 

Julen handlar mycket om nära och kära, och det är ett perfekt tillfälle att skicka ett blombud för att glädja dem. Om du inte har möjlighet att fira med alla kan en julbukett eller en julgrupp visa att du ändå är med dem i tanken.

julblommor

Skicka julblommor

Blomsterbud

Vårt betyg

Information

Euroflorist logo

Vi rekommenderar
Starkt varumärke i Europa
Skickar blommor utomlands

Skicka julblommor
Interflora logo

Vi rekommenderar
Blommogram över hela världen
Stort utbud

Skicka julblommor
Made 4 you logo

Nytt blomsterbud
Vacker paketering
Nöjd kundgaranti

Skicka julblommor
Florister i Sverige logo

Skickar blommor utomlands
Blommor för flera tillfällen
Choklad och presenter

Skicka julblommor

Skicka en julblomma med bud

Ofta är det mycket som ska hinnas med i advent, och ett sätt att hjälpa till är att skicka en vacker blomma med bud.

Om du skickar den tidigt i december hjälper du mottagaren med att skapa julstämning och minskar kanske lite på stressen inför allt som ska fixas också.

skicka en julblomma

Populära julblommor

Det finns blommor som är väldigt förknippade med just jul för de allra flesta. Julstjärna, hyacint och amaryllis är tre klassiska julblommor. I en del familjer finns det traditioner med helt andra blommor, så känn dig inte begränsad av de klassiska valen. 

En bukett i juliga toner passar precis lika bra som en av klassikerna. I en del familjer är det klassiskt rött och grönt som gäller under julen, i andra familjer är det mer inspirerat av Disney med massor av glitter och mängder av färger på både pynt och belysning

Vanliga frågor om julblommor

Frågor som ställs kring jul och dess blommor

Ja, det finns leverans på julafton. Trycket är oftast ganska högt just den dagen, så ibland levereras blombudet någon dag tidigare.

Ja, om du hellre har amaryllis i en vas eller som en del av en bukett än i en kruka går det bra.

Nej, det finns olika sorters hyacinter med olika mycket doft. Generellt sett doftar de blå mer än de vita, och de rosa ligger någonstan i mitten.

Hyacinter, amaryllis och julstjärnor är ganska lika i sina önskemål om skötsel. De vill stå ljust men inte i drag och ha sparsamt med vatten. För mycket vatten gör dem rangliga. 

Snittblommor snittar du själv innan du sätter dem i vas, och sedan snittar du om dem varannan eller var tredje dag beroende på hur de verkar trivas. Byt vatten ofta, gärna varje dag.

Klassiska julfärger är rött, vitt och grönt, och det gäller även för blommor. Numera har dock dessa färger fått sällskap av ljusa toner i aprikos och rosa, i sällskap med silvrigt grönt i form av grankvistar eller eukalyptus.

Vilken du ska välja beror helt på tycke och smak, och kanske på om mottagaren har något uttalat färgtema för julen.

Så skickar du en julblomma med blomsterbud

Skicka julblommor. Max 5 minuter.

Följ dessa 3 steg:

så skickar du julblommor

Ett blomsterbud med julblommor

Genom att skicka ett blomsterbud kan du sprida julstämning till nära och kära trots att ni befinner er på olika platser. En ståtlig amaryllis eller en grupp hyacinter är en klassisk del av julstämningen.

En vacker bukett med snittblommor sprider alltid glädje, även på julen. Välj något av de juliga alternativen, eller skicka helt enkelt en bukett som passar mottagaren.

Euroflorist julblommor

Hos Euroflorist julblommor finns det både klassiska julgrupper och vackra buketter i flera färgställningar. Ett blombud passar utmärkt som alternativ till en julklapp, och blir alltid uppskattat.

Skicka julblommor med Euroflorist!

Euroflorist logo

Interflora julblommor

Utbudet hos Interflora julblommor är stort och varierat. Ett alternativ till de klassiska valen kan vara att välja ett kranskit och lägga till blommor i bunt.

På så sätt får mottagaren allt han eller hon behöver för att göra ett eget julpyssel och skapa en unik krans. Skicka gärna den typen av blombud i god tid så att mottagaren hinner med pysslet.

Skicka julblommor med Interflora!

Interflora logo

Florister i Sverige julblommor

Bland Florister i Sverige julblommor hittar du ett stort utbud av arrangemang och buketter. De flesta går i julröda eller vintervita toner, och är vackra, stämningsfulla och ger julkänsla hos alla mottagare.

Skicka julblommor med Florister i Sverige!

Florister i Sverige logo

Typiska färger på julblommor

De typiska färgerna på blommor under julen är rött och vitt, med mycket mörkgrönt för att bryta av. På senare tid har det dock luckrats upp genom att många väljer sitt eget färgtema för julen, som bryter av mot de klassiska färgerna. 

Därför kan man också säga att ljusa skira toner som aprikos och ljusrosa kan fungera precis lika bra, speciellt om det bryts mot något mörkt. Hos en del är det mångfärgat som gäller, tänk en riktig Disneyjulgran med pynt i alla de färger, som givetvis kan matchas i blomsterdekorationerna.

Vackra julblommor

Vackra blommor är en fantastisk stämningshöjare och ger ett ombonat intryck i varje hem. För många är den första hyacinten det som smygs fram inför advent, för att påminna om att det snart är jul. Hoppet om att amaryllisen ska slå ut till julafton är också något som är väldigt förknippat med advent och julstämning

Klassiska julblommor

Det finns klassiska blommor som förknippas med jul. Några av dem är amaryllis, hyacint och julstjärna, men även azalea kan räknas in i den kategorin. På senare tid har dock de klassiska blommorna fått konkurrens och numera är det lika juligt med en bukett med till exempel tulpaner, rosor, eukalyptusblad och rönnbär.

Så sköter du din julblomma

Gemensamt för de klassiska blommorna hyacint, amaryllis och julstjärna är att de vill stå ljust och vattnas sparsamt. 

För att öka livslängden på dina buketter ska du snitta om blommorna innan du ställer dem i vas. Använd en vass kniv och gör sneda snitt för att öka uppsugningsförmågan. Byt vatten ofta, gärna varje dag, och snitta om blommorna ett par gånger i veckan.

Sammanfattning

Julblommor är ett oöverträffat sätt att sprida glädje och julstämning. Med ett blommogram kan du både hjälpa till med julpyntet innan jul och ge blommor istället för julklapp på själva julafton. 

Det är enkelt att skicka ett blombud och det uppskattas alltid av mottagaren, så visa dina nära och kära att du tänker på dem i jul. Du kan skicka julblommor över hela Sverige och även utomlands om familjen är spridd över världen. På så sätt kan ni ändå vara tillsammans i tanken.