Internationella kvinnodagen

Anledningen till att internationella kvinnodagen finns är att det fortfarande råder stor ojämlikhet mellan könen runt om i världen. Arbetet med att förbättra kvinnors rättigheter pågår varje dag, året om. Den 8 mars belyser vi det arbetet och visar hur mycket som finns kvar att göra.

I Sverige har vi kommit långt när det gäller jämställdhet och kvinnors rättigheter, så passa på att hylla en stark och viktig kvinna i ditt liv lite extra den 8 mars. Skicka ett blombud och visa henne hur mycket du uppskattar henne och vad hon betyder för dig. Det kan vara din mamma, syster eller din fru, alla kvinnor är värda att lyftas och hyllas den här dagen.

Internationella kvinnodagen

Skicka blomsterbud på Internationella Kvinnodagen

Blomsterbud

Vårt betyg

Information

Euroflorist logo

Vi rekommenderar
Starkt varumärke i Europa
Skickar blommor utomlands

Skicka blommor
Interflora logo

Vi rekommenderar
Blommogram över hela världen
Stort utbud

Skicka blommor
Florister i Sverige logo

Skickar blommor utomlands
Blommor för flera tillfällen
Choklad och presenter

Skicka blommor

Skicka blommor på internationella kvinnodagen

Att skicka blommor på internationella kvinnodagen är ett sätt att visa omtanke om din fru, sambo eller flickvän.

Hylla henne och låt henne samtidigt veta att du stöder kampen för kvinnors rättigheter, både i Sverige och utomlands.

skicka blommor på Internationella kvinnodagen

Visa din kärlek med blommor på kvinnodagen

Genom att skicka en bukett till ditt hjärtas kär på kvinnodagen hyllar du en viktig kvinna i ditt liv och lyfter fram din kärlek till henne. Skicka med ett kort där du skriver en personlig text till henne om hur viktig hon är för dig.

Vanliga frågor om internationella kvinnodagen

De vanligaste frågorna som ställs om kvinnodagen

Internationella kvinnodagen är en högtid som firas över hela världen den 8 mars varje år. Meningen med dagen är att belysa de stora skillnaderna i villkor för män och kvinnor, och sätta fokus på arbetet för ökad jämställdhet i hela världen.

Nej, kvinnodagen och internationella kvinnodagen är samma sak och den firas den 8 mars varje år. Delta i firandet genom att lyfta fram kloka och inspirerande kvinnor i din närhet och låta dem ta plats i sammanhang där du befinner dig. 

Varje den 8 mars firar vi internationella kvinnodagen. Då uppmärksammar vi att det fortfarande är stor skillnad på villkor för män och kvinnor i stora delar av världen. 

I många länder i världen firas dagen med att uppvakta kvinnor med blommor. Även i Sverige finns den traditionen, då många partier delar ut en blomma till kvinnor på stan.

Så skickar du blommor på internationella kvinnodagen

Det är lika enkelt att skicka blommor på internationella kvinnodagen som vilken anna dag som helst.

Följ dessa 3 steg:

Historian bakom internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen instiftades av en tysk kvinna 1910. I Sverige firas dagen sedan 1912 och fokus från början var rösträtt för alla. I början fanns det inte något speciellt datum för firandet, utan dagen inföll någon gång under våren.

1977 beslutade FN om ett gemensamt datum och internationella kvinnodagen började firas mer allmänt. Syftet med dagen är numera är att belysa skillnader i jämställdhet och förbättra kvinnors villkor runt om i världen.  

Skicka blommor på kvinnodagen med leverans samma dag

Även om dagen firas samma datum varje år så kan det ju ändå hända att man missar att planera något. Men oroa dig inte för det. Du kan skicka blommor med leverans samma dag om du beställer på förmiddagen. 

Fira kvinnan i ditt liv med blommor på kvinnodagen

Uppvakta kvinnan i ditt liv med blommor på kvinnodagen för att hylla ert gemensamma liv. En vacker bukett med ett personligt kort där du berättar om hur tacksam du är för allt hon gör för er varje dag är en omtänksam gåva som kommer göra henne lycklig.

Sammanfattning

Arbetet för lika villkor mellan könen pågår varje dag. Kvinnodagen belyser detta genom att hylla starka och inspirerande kvinnor. 

Skicka ett blomsterbud till en kvinna i ditt liv för att visa hur viktig hon är för dig och hur mycket du uppskattar allt hon gör för dig. Det kan vara din fru, din mamma eller en vän, alla uppskattar att bli överraskade med en bukett blommor och ett tackkort. 

Även om en bukett blommor inte förändrar världen så är det ett bevis på att du uppskattar kvinnan i ditt liv och att hon är viktig för dig. Låt henne veta det varje dag, men hylla henne lite extra för allt hon gör just den här dagen.