Fars dag blommor

Fars dag infaller i november varje år, och då firas alla pappor. Traditionen finns i Sverige sedan 1930-talet, men det var på 1970-talet som firandet blev allt mer utbrett. Idag är det en dag som firas i de flesta familjer, om än inte med några överdådiga kalas.

Ofta är det barnen som hyllar pappa med presenter i form av teckningar. För att göra dagen ännu mer speciell för pappa kan du skicka ett blommogram med en vacker bukett till honom. Även om män kanske inte får blommor så ofta så blir de lika glada av vackra blommor och den fina gesten ett blombud är. 

fars dag blommor

Skicka fars dag blommor

Blomsterbud

Vårt betyg

Information

Euroflorist logo

Vi rekommenderar
Starkt varumärke i Europa
Skickar blommor utomlands

Skicka blommor
Interflora logo

Vi rekommenderar
Blommogram över hela världen
Stort utbud

Skicka blommor
Made 4 you logo

Nytt blomsterbud
Vacker paketering
Nöjd kundgaranti

Skicka blommor
Florister i Sverige logo

Skickar blommor utomlands
Blommor för flera tillfällen
Choklad och presenter

Skicka blommor

Fars dag present i form av ett blomsterbud

En perfekt present på pappas egen dag är ett blomsterbud som kommer med en härlig bukett blommor. Lägg till ett fint kort och en chokladask så blir pappa extra glad. 

Andra klassiska presenter, som idag har blivit lite mer av en ironisk blinkning till en svunnen tid, är en slips eller ett par strumpor. Och givetvis ska pappa få pyssel som hans barn har gjort.

fars dag present

En blomma som present till pappa

Även om teckningar och egenhändigt gjorda kort från barnen är den vanligaste presenten till pappa på fars dag så kan det vara roligt att överraska honom med en blomma. Det är inte så vanligt med blombud till män, så just därför kommer han känna sig extra uppskattad när han får en vacker bukett.

Skicka fars dag blommor

Att skicka blommor till pappa på fars dag är ett roligt sätt att överraska honom och göra dagen speciell. Alla uppskattar att få ett blombud med en vacker bukett, även pappa.

Det är enkelt att skicka ett blombud. Allt du behöver göra är att välja en bukett online och fylla i formulären med adress och meddelande. Betalningen är smidig med Klarna, kort eller Swish.

Vanliga frågor om fars dag blommor

Vi svarar på de vanligaste frågorna kring blommor till pappa

Den andra söndagen i november.

Första gången pappa firades i Sverige var 1931.

Dagen hyllar alla pappor, just för att de är pappor.

Den första fars dag firades i USA 1910 den tredje söndagen i juni. Det var en kvinna som hyllade sin pappa som ensam hade uppfostrat fem barn efter att mamman dog, och traditionen fick snabbt fäste över hela landet.

1931 kom fars dag till Sverige. Det var dock inte förrän 1949 när handlarna tog initiativ för att göra traditionen mer populär och flyttade den till november för att passa bättre med mors dag som firandet blev lite mer allmänt. På -70-talet, när pappans roll i familjen blev allt större blev dagen en högtid som firades i nästan alla hem, och så är det fortfarande.

Den vanligaste frasen är “Grattis på fars dag!”. Det kan du också skriva på kortet som du skickar med blombudet. Det är dock inget som hindrar dig från att lägga till en mer personlig hälsning om vad din pappa eller dina barns pappa betyder för dig.

En klassisk present, från tiden när pappa var den som gick till kontoret för att arbeta är en slips och ett par strumpor. Idag finns det dock många bättre alternativ på gåvor, som till exempel en härlig bukett blommor och en chokladask. 

Givetvis blir pappor också glada för teckningar och kort från sina barn, så glöm inte att hjälpa barnen att pyssla ihop varsin present till honom.

Fars dag firas varje år, och den infaller den andra söndagen i november. Det exakta datumet varierar därför något från år till år. 

Så skickar du ett blomsterbud på fars dag

Det är enkelt att skicka ett blombud med en vacker bukett till pappa:

Blomsterbuden skickar blommor på fars dag

Om du vill skicka en bukett på fars dag kan du med fördel använda ett blomsterbud, exempelvis Interflora, Euroflorist eller Florister i Sverige. De har ett stort urval av både härliga buketter och lyxiga presenter, med hemleverans.

Euroflorist fars dag

Euroflorist fars dag-buketter ger dig ett stort urval av snygga arrangemang som kommer göra pappa glad och överraskad. Ett blombud är sällan något pappa förväntar sig, så därför kan det vara extra roligt att skicka det till honom. 

Skicka fars dag blommor med Euroflorist!

Euroflorist logo

Interflora fars dag

Hos Interflora fars dag sortiment finns det förstås vackra buketter, men också snygga och lyxiga presenter du kan få hemlevererade. En del av gåvorna skickas med posten och inte med själva blombudet, så det är klokt att beställa någon vecka i förväg.

Skicka fars dag blommor med Interflora!

Interflora logo

Florister i Sverige fars dag

Florister i Sverige farsdag-urval ger dig buketter som är speciellt utvalda för att passa pappa. Skicka ett blombud och lägg till choklad eller en lott så blir det en extra glad överraskning för honom.

Skicka fars dag blommor med Florister i Sverige!

Florister i Sverige logo

Vad är fars dag?

Fars dag är dagen då alla pappor firas och hyllas för att de är just pappor. Det finns inga direkta traditioner runt högtiden, så det är fritt fram att hylla pappa på det sätt som passar honom och familjen bäst.  

Första gången fars dag firades var i USA, och det var en kvinna som hyllade sin pappa som ensam hade tagit hand om och uppfostrat sina fem barn efter att deras mamma dött i barnsäng. 

Till Sverige kom dagen i början av 1930-talet. På 1970-talet, när pappas roll i familjen stärktes bredde också firandet av pappa ut sig. Idag är det en högtid som firas i nästan alla svenska familjer.

När är fars dag?

Fars dag infaller i november varje år, men på olika datum. I år och de kommande åren är datumen för fars dag:

  • 2022: 13 november
  • 2023: 12 november
  • 2024: 10 november
  • 2025: 9 november
  • 2026: 8 november
  • 2027: 14 november
  • 2028: 12 november
  • 2029: 11 november
  • 2030: 10 november

Sammanfattning

Fars dag firar vi varje år för att hylla alla pappor. En rolig present till pappa är ett blomsterbud som kommer med en vacker bukett till hans dörr. Män får sällan blommor, så ett blomsterarrangemang kan få dagen att kännas extra speciell. 

En mysig familjetradition hos många är att barnen ger pappa teckningar som de har ritat. Hjälp gärna barnen med att påminna dem om att det snart är fars dag så de har tid på sig att skapa kreativa och roliga bilder.