Bröllopsblommor

Ska du gå på bröllop är en blombukett en viktig del av presenten. Bröllop och blommor hör nämligen ihop. Fast det är väldigt enkelt med bröllopsblommor, för det finns ingenting som inte passar. Köp med dig en vacker bukett, eller beställ ett blommogram som skickas hem till brudparet efter vigseln. 

Om du ska gifta dig kan du gå till någon av blombudens anslutna butiker och få hjälp att göra en unik brudbukett som passar dig och ditt bröllop. Floristen hjälper gärna till med övriga blomsterarrangemang och dekorationer.

bröllopsblommor

Skicka bröllopsblommor

Blomsterbud

Vårt betyg

Information

Euroflorist logo

Vi rekommenderar
Starkt varumärke i Europa
Skickar blommor utomlands

Skicka blommor
Interflora logo

Vi rekommenderar
Blommogram över hela världen
Stort utbud

Skicka blommor
Made 4 you logo

Nytt blomsterbud
Vacker paketering
Nöjd kundgaranti

Skicka blommor
Florister i Sverige logo

Skickar blommor utomlands
Blommor för flera tillfällen
Choklad och presenter

Skicka blommor

Skicka bröllopsblommor med blomsterbud

När du går på bröllop är det vanligt att uppvakta brudparet med en bukett blommor på deras stora dag. För att underlätta kan du skicka bröllopsblommor med blomsterbud, hem till brudparet. 

Eftersom det tenderar att bli mycket blommor på bröllop kan det också vara omtänksamt att skicka bröllopsblommorna hem till brudparet lite senare, till exempel efter deras bröllopsresa. 

skicka bröllopsblommor

Typer av bröllopsblommor

Det finns inte så många typer av bröllopsblommor, utan det handlar om en vacker bukett till brudparet. Med det sagt så finns det mängder av buketter att välja mellan så valet är inte alltid enkelt ändå.

Bröllopsbukett

En bröllopsbukett är en bukett du tar med dig till ett bröllop, som en gåva till brudparet. Välj gärna blommor i säsong. Om brudparet ska åka på bröllopsresa direkt efter vigseln kan det vara bättre att skicka ett blombud som levereras när de har kommit hem, så de kan njuta av sin bukett.

Brudbukett

Förr köpte mannen brudbuketten som en gåva till sin blivande hustru. Numera är det oftare så att kvinnan själv väljer sin brudbukett. 

Eftersom brudbuketter ska vara unika idag är det vanligaste att bruden samarbetar med en florist under en tid för att komma fram till en perfekt brudbukett för just henne. 

Det finns flera olika former, och givetvis går det att variera blommorna i det oändliga. Det går oftast att få tag i alla blommor året runt, men försök ändå välja blommor som är i säsong. Det gör jobbet med buketten enklare, och du behöver inte stressa över leveranser.

Corsage

Corsage är en liten bukett som män bär i knapphålet och kvinnor kan bara runt handleden. I bröllopssammanhang menar man oftast knapphålsbuketten till brudgummen. Men corsage kan även vara ett alternativ till tärnbuketter.

Blombåge

En blombåge, brudbåge eller bröllopsbåge är en ställning som ramar in både vigsel och fest. Vid vigseln står blombågen oftast bakom altaret, och på festen placeras den bakom brudparet. 

Klä blombågen med blommor, ballonger eller tyg som förstärker bröllopets färgtema.

Blommor i håret bröllop

Håruppsättningen är en viktig del av bröllopsklädseln. Det är snyggt att matcha brudbuketten med att ha blommor i håret på bröllop. Låt gärna frisören och floristen prata ihop sig om vad som skulle passa bäst.

Nämn för din florist att du har tänkt dig blommor i håret redan när du pratar med henne eller honom om din brudbukett.

Brudgumsblomma

Brudgumsblomma, knapphålsblomma eller corsage – kärt barn har många namn och dessa tre är samma sak. Det handlar om den blomsterdekoration som brudgummen har i sitt vänstra knapphål. 

Enligt traditionen ska blomman vara tagen ur brudbuketten för att symbolisera att man och hustru ska höra ihop resten av livet. Idag beställer man brudgumsblommor tillsammans med brudbuketten. Ofta bär även marskalkar och brudparets pappor brudgumsblommor.

Liten enkel brudbukett

När du väljer brudbukett är det viktigt att den passar dig, klänningen och temat för bröllopet. En liten enkel brudbukett kan vara perfekt till en brudklänning, och helt fel till en annan. För att allt ska passa ihop samarbetar du med en florist och visar honom eller henne klänningen.

Brudbukett liljekonvalj

Att ha liljekonvalj i brudbuketten är vanligt. Du kan kombinera liljekonvaljen med andra blommor, eller låta den vara i ensamt majestät. Valet är ditt, för det är din brudbukett och du bestämmer.

Enkla brudbuketter

Enkla brudbuketter behöver inte betyda tråkiga. En duktig florist kan få en enkel brudbukett att kännas både lyxig och exklusiv. 

För att få din brudbukett precis som du vill ha den är det smart att börja prata med en florist i god tid. Vilken klänning och håruppsättning du ska ha kommer nämligen också påverka hur din brudbukett ska se ut. Du vill ju att allt ska passa ihop.

Vanliga frågor om bröllopsblommor

Vi svarar på de vanligaste frågorna som ställs när du ska köpa bröllopsblommor

Nej, det måste du inte. Men det är trevligt att göra det.

Ja, det kan du göra. Men om de ska åka på bröllopsresa direkt efter vigseln är det bättre att vänta tills de kommer hem.

Oftast lämnar man blommorna till brudparet på festen och inte vid vigseln.

Bröllopsblommor finns från några hundra kronor och uppåt. Välj en snygg bukett i en prisklass som passar dig.

Vanliga blommor i en brudbukett är rosor, pioner och liljekonvalj. Men idag är brudbuketter ofta unika, så du kan välja vilka blommor som helst till din bukett.

Det finns ett enkelt svar på det. Det finns inga no-no för en brudbukett. Det är du som bestämmer, för det är din bukett.

Så skickar du bröllopsblommor

Följ våra 3 enkla steg för att skicka bröllopsblommor.

Blomsterbuden som levererar direkt till bröllopet

Med ett blomsterbud kan du skicka blommor direkt till bröllopet och festen. Då slipper du bära med dig blommorna själv, och de kommer dit de ska ändå. 

Euroflorist bröllopsblommor

Euroflorist har mängder med bröllopsblommor i alla färger, former och prisklasser. Välj en som passar brudparet, eller kanske en bukett i säsong.

Skicka bröllopsblommor med Euroflorist!

Euroflorist logo

Interflora bröllopsblommor

Köper du Interflora bröllopsblommor kan du välja en av deras lyxbuketter där floristerna skapar exklusiva blomsterhantverk. Lägg till en ballong och du får en unik och lekfull gåva.

Skicka bröllopsblommor med Interflora!

Interflora logo

Florister i Sverige bröllopsblommor

När du köper bröllopsblommor hos Florister i Sverige finns många roliga arrangemang att välja på. Eftersom det är ett nätverk av florister som samarbetar kan det vara roligt att låta floristen få fria händer och skapa något unikt till brudparet.

Skicka bröllopsblommor med Florister i Sverige!

Florister i Sverige logo

Brudbukett pris. Vad kostar en bukett?

Precis som för andra buketter beror priset för en brudbukett på hur den ska se ut, storlek och vilka blommor du vill ha i den. Men ett riktpris är ungefär 1500 kronor. 

Välj dock inte brudbukett efter pris. Du gifter dig bara en gång, så välj en bukett du vill ha och som passar just dig.

Sammanfattning

Bröllop och blommor hör ihop! Uppvakta brudparet med en vacker bukett som ett blombud levererar hem till dem. Alla blommor passar som bröllopsblommor så du kan bara välja rätt.