Blommor till nyfödd

Att skicka blommor till en nyfödd är en fin tradition. De nyblivna föräldrarna blir glada och mitt i allt kaos och nya rutiner en ny familjemedlem innebär finns det något vackert att vila i. 

Ett blommogram med blommor till nyfödd, som gratulerar familjen till den nya familjemedlemmen visar omtanke om dem och att du är glad för deras skull. Det är bra att vänta några dagar med att skicka blommor, så mamma och barn kan komma hem till fräscha blommor som väntar på dem.

blommor till nyfödd

Skicka blombud till nyfödd

Blomsterbud

Vårt betyg

Information

Euroflorist logo

Vi rekommenderar
Starkt varumärke i Europa
Skickar blommor utomlands

Skicka blommor
Interflora logo

Vi rekommenderar
Blommogram över hela världen
Stort utbud

Skicka blommor
Made 4 you logo

Nytt blomsterbud
Vacker paketering
Nöjd kundgaranti

Skicka blommor
Florister i Sverige logo

Skickar blommor utomlands
Blommor för flera tillfällen
Choklad och presenter

Skicka blommor

Det går att skicka blommor till nyfödda på BB, men det är inte alla avdelningar som tar emot blommor. Ring och kontrollera det innan du beställer. Tar sjukhuset emot blommor är det inga problem att leverera dit.

Olika typer av färger och blommor till nyfödd

Det finns inga givna regler när det gäller blommor till nyfödd. Traditionellt är förstås att buketten går i rosa om det är en flicka och blått om det är en pojke.

Idag är det en del föräldrar som hellre ser att buketten går i någon neutral och glad färg än de traditionella, så det kan vara bra att försöka känna av läget innan det är dags att skicka blommor. Det brukar ha framgått under graviditeten var föräldrarna står i frågan. 

Är du osäker kan du ta det säkra före det osäkra och skicka en färgglad bukett som varken är rosa eller blå.

Blommor nyfödd

Tvillingbuketter

Om familjen har fått tvillingar finns det speciella tvillingbuketter som du kan skicka med blommogram. Då är det helt enkelt två små buketter bredvid den stora buketten, och två nallar om du har valt nalle-tillval.

Färgerna som passar bra

När du ska skicka blommor till nyfödd finns det två vägar att gå när det gäller färg: antingen den traditionella med rosa eller blå toner, eller en neutralare. Vilket som uppskattas mest av föräldrarna brukar ha framgått redan under graviditeten, så försök hålla dig till deras önskemål i frågan.

Vanliga frågor om blommor till nyfödd

Vi går igenom de vanligaste frågorna om blommor till den nyfödda bebisen

Ja, det kan du. Dock är det inte alla avdelningar och sjukhus som tar emot blommor, så det får du ta reda på först.

Så snart som möjligt efter du har fått reda på att bebisen har kommit. Men det kan vara trevligt att vänta tills mamma och barn har kommit hem, så de slipper bära hem så mycket saker från BB.

Klassiskt är att välja en familjebukett i rosa eller blå toner. En del föräldrar vill hellre vara neutrala i färgvalen, och då väljer du en sådan bukett. Blev det tvillingar så finns det tvillingbuketter. 

Ja! Alla bebisar behöver nallar. När barnet blir större kommer det noga hålla reda på nallen som kom när han eller hon föddes. 

Ett blombud med present till nyfödd kostar från drygt femhundra kronor och uppåt. Priset beror på storlek och typ av bukett, och förstås på vilken present du väljer.

Vad du ska skriva på kortet som följer med blombudet beror på hur nära vän du är med familjen. Till nära vänner brukar det inte vara svårt att skriva något fint. 

Är du mer ytligt bekant med så finns det en del enkla och klassiska hälsningar du kan skriva. Välj något neutralt som “grattis till den nya familjemedlemmen”, och gratulera mer personligt när du träffar familjen på riktigt.

Så skickar du blommor till nyfödd

Det är precis lika enkelt att skicka blommor till nyfödd som vilket annat blomsterbud.

Följ dessa 3 steg:

Blombud till nyblivna föräldrar

Att skicka blomsterbud till nyblivna föräldrar är en uppskattad gest som visar att du tänker på både föräldrarna och bebisen. Det kan också ge en känsla av normalitet och trygghet, när allting annat är upp och ned och ovant för att det har kommit en bebis till familjen. 

Euroflorist nyfödd

Euroflorist blommor till nyfödda fokuserar mer på härliga buketter än presenter, men det finns förstås både vanliga och familjebuketter att välja på. Alla de vanliga tillvalen, som choklad, godis och nallar finns också tillgängliga så det är inga problem att skicka en nallebukett.  

Skicka blommor till nyfödd med Euroflorist!

Euroflorist logo

Interflora nyfödd

På Interflora nyfödd hittar du förutom buketter, familjebuketter och tvillingbuketter flera olika presenter till nyfödda. Här kan du verkligen visa omtanke om både föräldrar och barn och ge dem en bra start på det nya familjelivet med unika gåvor och ljuvliga buketter. 

Skicka blommor till nyfödd med Interflora!

Interflora logo

Florister i Sverige nyfödd

Florister i Sverige har familjebuketter för nyfödda i rosa, blått och neutrala toner. En tvillingbukett finns också, liksom ett par olika arrangemang. Utöver det finns det en uppsjö av fantastiska buketter i alla färgställningar så att den nyblivna mamman kan föräras sin favorit. 

Tillvalen varierar beroende på var blombudet ska lämnas, men det finns alltid nallar och choklad att lägga till.

Skicka blommor till nyfödd med Florister i Sverige!

Florister i Sverige logo

Mor och barnbukett enligt tradition

När du skickar blommor nyfödd finns det en specialbukett som kallas “mor- och barnbukett” eller “familjebukett”. Det är en stor bukett som binds samman med en mindre bukett i samma stil med ett vackert band.

Detta symboliserar mamman och barnet och är en rar tradition som uppskattas väldigt av nyblivna föräldrar.

Blommor nyfödd med hemleverans

Det är många som vill träffa nya familjemedlemmar, men för att inte överväldiga familjen och bebisen är det bra att börja med att skicka blommor till nyfödd med hemleverans. Då vet föräldrarna att du tänker på dem samtidigt som de ändå kan ta välja att träffas i sin egen takt.

Skicka present nyfödd

Ett blomsterbud med blommor till nyfödd är förstås mest till för de nyblivna föräldrarna. Men du kan också välja att kombinera blombudet med en present till den nyfödde, och då ingår saker till bebisen också. Några exempel är en nalle, en gosig filt eller kläder som levereras tillsammans med blommorna.

En nalle passar perfekt som present till den nyfödda

Att skicka en nalle till en nyfödd är en vanlig gåva. Ofta kan du lägga till en nalle till blombudet och då levereras den med buketten du valt. Kanske vill du också lägga till choklad åt mamman, så att de båda får presenter. 

Sammanfattning

Att få barn är en stor händelse i alla människors liv, och det är klart att vi ska uppmärksamma det. Ett blombud med en familjebukett och en nalle gör de nyblivna föräldrarna glada och visar att du tänker på dem och deras bebis. 

Ett blombud som har lämnat en bukett till familjen när de kommer hem från BB gör att det känns extra festligt att komma hem.