Blommor till dop

Dopet är en festlig högtid, och det är klart att det ska finnas blommor då. Om det är ditt barn som ska döpas är det enkelt och smidigt att beställa blommor till dopet med blombud. Det kan levereras direkt till kyrkan eller doplokalen och du får blomsterarrangemangen precis som du vill ha dem, både i utseende och färgtema.

Om du är bjuden på dop med efterföljande kalas är det trevligt att skicka ett blomsterbud till värdparet någon dag innan för att fira bebisen. Även om du inte kan delta vid dopet är det en trevlig gest att tacka för inbjudan med en bukett blommor. 

Blommor till dop

Skicka dopblommor

Blomsterbud

Vårt betyg

Information

Euroflorist logo

Vi rekommenderar
Starkt varumärke i Europa
Skickar blommor utomlands

Skicka blommor
Interflora logo

Vi rekommenderar
Blommogram över hela världen
Stort utbud

Skicka blommor
Made 4 you logo

Nytt blomsterbud
Vacker paketering
Nöjd kundgaranti

Skicka blommor
Florister i Sverige logo

Skickar blommor utomlands
Blommor för flera tillfällen
Choklad och presenter

Skicka blommor

Skicka dopblommor med blomsterbud

Du ska inte ta med några blommor till kyrkan, utan skicka istället ett blomsterbud med dopblommor till familjen någon dag i förväg. 

dopblommor

Olika typer av dopblommor

Det finns flera olika typer av dopblommor. Dels blommorna som pryder själva doplokalen, och dels blommor som gästerna ger till barnet och familjen. 

Ett färgtema för dopet är trevligt, och gör att ceremonin och dopet kan kännas som en enhet. Pryd bänkraderna i kyrkan med små buketter, och gör en vacker inramning runt dopfunten med större arrangemang i samma stil. 

Om du som gäst vill skicka dopblommor med bud är det bra att få buketten levererad hem till familjen någon dag innan så den finns på plats när kalaset börjar. Välj en vanlig bukett eller en mamma-barn-bukett. Du kan förstås också lägga till en present, som till exempel en nalle.

Lägg till ett dopkort

Lägg till ett lite lyxigare dopkort till dopblommorna du skickar. Skriv något fint på kortet så det kan sparas. 

Ett enkelt “Välkommen till världen” passar bra om du inte är väldigt nära familjen. Är du nära bekant kan du vara mer personlig och skriva något gulligt om bebisen så blir kortet ett ännu vackrare minne.

Vad skriver man i ett dopkort?

Texten på ett dopkort är ofta ganska kort och neutral. “Hjärtliga lyckönskningar”, “Grattis på dopdagen” eller “Tack för att vi får vara med på din dopdag”. 

Det går förstås att skriva en dikt eller ett vackert citat istället. Det viktigaste är att du känner att texten är lagom personlig för dig och din relation till bebisens familj.

Vanliga frågor om blommor till dop

Vi går igenom de vanligaste frågorna om dopblommor

Vid dopet blir den som döps upptagen i den kristna gemenskapen. Bebisens namn uttalas högt och tydligt och Gud lovar det sin omsorg genom hela livet. Bebisen blir genom dopet medlem i Svenska kyrkan.

Nej, ett dop kan ske var som helst så länge en präst genomför det.

Ja. Då brukar dopet istället kallas namngivningsceremoni och barnet blir inte medlem i Svenska kyrkan.

Eftersom dopet firar livet bör du inte bära helsvart på dop. Ska dopet vara i en kyrka kan kvinnor undvika alltför korta och urringade klänningar.

Ibland anges klädkoden för dop på inbjudan, och då följer du den. Generellt kan man säga att traditionellt vid stora dop är det mörk kostym som gäller och vid mindre dop kavaj eller blazer. 

Om familjen inte är speciellt traditionell kan du klä dig i en snygg skjorta och ett par byxor. Alltså inte vardagskläder, men inte heller kavaj. Det är ju ändå ett högtidligt tillfälle som ska firas.

Så skickar du dopblommor

Det är precis lika enkelt att skicka blommor till dop som vilket annat blomsterbud.

Följ dessa 3 steg:

Blomsterbuden skickar blommor till dop med hemleverans

Det är smidigt att beställa dopblommor online. Blomsterbuden skickar blommor till dop med hemleverans. Beställ gärna så blommorna lämnas någon dag innan för att underlätta för värdinnan. 

Euroflorist dopblommor

Att skicka dopblommor till med Euroflorist är lätt och smidigt. Välj en vacker bukett som levereras hem till familjen och skriv ett personligt meddelande på kortet.

Skicka blommor till dop med Euroflorist!

Euroflorist logo

Interflora dopblommor

Hos Interflora väljer du blommor till dopet i hela deras härliga sortiment. Du kan skicka en vanlig bukett eller en familjebukett med en liten bukett som hänger ihop med en större i samma stil. 

Skicka blommor till dop med Interflora!

Interflora logo

Florister i Sverige dopblommor

Du kan skicka blommor till dop med Florister i Sverige. Vill du hellre skicka en present kan du istället skicka ett av deras nallebud. Då väljer du en nalle som skickas till bebisen istället för en blomma. Nallebud har lite längre leveranstid, så beställ i förväg.  

Skicka blommor till dop med Florister i Sverige!

Florister i Sverige logo

Sammanfattning

Vid dopet tas bebisen upp i den kristna församlingen och det är en högtid för glädje och liv. 

Som dopgäst ska du inte ta med blommor till kyrkan. Skicka istället ett blomsterbud med blommor till familjen någon dag i förväg. Kan du inte komma är det trevligt att skicka blommor ändå, som tack för inbjudan.