Blombuketter

Ofta skickar vi blombuketter till någon som fyller år, eller för att fira högtider som påsk eller jul.

En bukett blommor är det perfekta sättet att överraska någon som du vill muntra upp, fira eller bara visa att du tänker på. Det är dessutom enkelt att skicka ett blombud med en bukett hem till honom eller henne.

blombuketter

Skicka blombuketter

Blomsterbud

Vårt betyg

Information

Euroflorist logo

Vi rekommenderar
Starkt varumärke i Europa
Skickar blommor utomlands

Skicka bukett
Interflora logo

Vi rekommenderar
Blommogram över hela världen
Stort utbud

Skicka bukett
Made 4 you logo

Nytt blomsterbud
Vacker paketering
Nöjd kundgaranti

Skicka bukett
Florister i Sverige logo

Skickar blommor utomlands
Blommor för flera tillfällen
Choklad och presenter

Skicka bukett

Skicka en bukett blommor

För att skicka en bukett blommor till någon följer du några enkla steg. Det svåraste är kanske att välja vilken av alla fantastiska buketter du vill skicka. 

  1. Välj en bukett online. Om du absolut inte kan bestämma dig kan du alltid satsa på floristens val, så blir det en överraskning både för dig och den du vill hylla. 
  2. Om du vill lägga till något extra, som en gullig nalle eller chokladhjärtan, gör du det när du valt blommor.
  3. Fyll i formuläret med adress och vilken dag du vill att buketten ska lämnas.
  4. Skriv ett personligt meddelande till mottagaren. Glöm inte skriva ditt namn, så han eller hon vet vem buketten kommer från.
  5. Betala med Swish, kort eller Klarna.

skicka en bukett blommor

Fina blommor i bukett

Ofta är det vid speciella tillfällen vi hyllar familj och vänner med fina blommor i bukett. Men du kan lika gärna skicka en bukett en helt vanlig onsdag, bara för att fira att det är solsken., eller för att mota bort den grå vardagen, om det skulle vara så. En bukett blommor gör alltid mottagaren glad och överraskad, så varför inte sätta lite guldkant på tillvaron ibland?

Vanliga frågor om blombuketter

Vi svarar på de vanligaste frågorna om blommor i bukett

Det beror helt på varför och till vem du skickar den. Om det är en jämn födelsedag kanske du skickar en större bukett än om det är en spontan blomma.

En som du tycker om, för den kommer mottagaren också att tycka om. Sajternas kategorier hjälper dig med rekommendationer om du har svårt att välja.

För många är rosor den mest romantiska blomman, och de ingår ofta i romantiska buketter. En bukett med mottagarens favoritblommor är också romantiskt.

En blombukett kan kosta allt från en dryg hundralapp och uppåt, beroende på storlek och vilka blommor som ingår i den.

Alla blombuketter oavsett innehåll säger “Du finns i mina tankar”. Det finns också flera så kallade blomsterspråk, där olika blommor har olika betydelse. Betydelsen varierar dock mellan de olika språken så om du vill vara säga något speciellt med din bukett är det bäst att skriva det på kortet som skickas med blommorna.

Att torka en blombukett är ett fint sätt att bevara blommor. Om blommorna har ett tungt huvud är det bäst att hänga buketten upp och ned, annars kan du ställa dem i en tom vas. Det tar ett par veckor för dem att torka, och det blir bäst om de inte står alltför tätt.

För att buketten ska hålla sig fin så länge som möjligt ska du sköta om buketten lite extra.

Ett par enkla knep hjälper dig: 

  • Snitta om blommorna innan du sätter dem i vas. Använd en vass kniv, och kläm inte stjälkarna.
  • Diska vasen noga så att den är ren.
  • Snitta om blommorna och byt vatten några gånger i veckan. Rengör samtidigt vasen.

Så skickar du blombuketter online

Det är enkelt att skicka blombuketter. 

Följ dessa 3 steg:

Blomsterbuden erbjuder stort utbud av vackra blombuketter

Hos blomsterbuden erbjuds ett stort utbud av vackra blombuketter, och det svåraste med att skicka blommor till någon kan vara att bestämma sig för vilken av alla buketter som blir bäst. När du har valt en bukett online tar en lokal florist i närheten av mottagaren över. Han eller hon binder buketten du valt och levererar den till rätt person.

Euroflorist blombuketter

För att det ska bli lättare att välja bland alla Euroflorist blombuketter har de delat upp dem i olika kategorier för olika högtider och olika teman. Vill du skicka en romantisk bukett får du rekommendation på blommor som passar, men du kan givetvis välja en bukett från en annan kategori om det skulle passa dig bättre. Det går inte att göra fel med en bukett blommor.

Skicka blombuketter med Euroflorist!

Euroflorist logo

Interflora blombuketter

Interflora har blombuketter för alla tillfällen. Det finns allt från snittblommor du köper styckvis till stora, maffiga buketter med flera sorters blommor i vackra kombinationer. Välj något som passar din plånbok och den som ska få buketten.

Skicka blombuketter med Interflora!

Interflora logo

Florister i Sverige blombuketter

Hos Florister i Sverige finns blombuketter i olika kategorier att välja mellan, för att hjälpa dig att hitta den perfekta buketten för varje tillfälle. Det är dock bara en hjälp på vägen, så hittar du inte rätt bland förslagen så leta i en annan kategori. Rätt bukett finns där och väntar på att få skickas till någon du tycker om.

Skicka blombuketter med Florister i Sverige!

Florister i Sverige logo

Skicka en bukett blommor till någon du tycker om

Att skicka blommor till ditt hjärtas kär är ett fint sätt att påminna honom eller henne om dina känslor. En bukett blommor visar för mottagaren att personen finns i dina tankar även när ni inte är tillsammans.

Blombuketter med olika form och storlek

En bukett blommor är en gåva som lätt kan anpassas till mottagaren. Det finns buketter med olika form, storlek, färg och givetvis med olika blommor. Vad du ska välja beror dels på tillfället och dels på vem som ska få buketten.

Skicka en blombukett utomlands

Blombuden samarbetar med florister över hela världen, så du kan enkelt skicka en blombukett utomlands. Beställ som vanligt online, på svenska. Din beställning kommer skickas till en lokal florist nära mottagarens adress. Floristen gör buketten enligt din beställning, och levererar fräscha blommor till mottagaren.

Skicka en blombukett idag med hemleverans

Om du vill överraska någon redan idag med blommor med hemleverans går det oftast bra, åtminstone om du beställer innan tidig eftermiddag. Olika blomsterbud har olika så kallade stopptider du måste beställa innan för att de ska kunna leverera samma dag, så kolla vad som gäller för din beställning.

Sammanfattning

En bukett blommor är en härlig överraskning som visar att du tänker på mottagaren. Beställ en bukett online med hemleverans, smidigt både för dig och den som får buketten. 

Det finns buketter i alla regnbågens färger och för alla möjliga högtider och tillfällen, för blommor är alltid en passande och uppskattad gåva. Det är vanligt att skicka blommor till jubilarer, bröllop, studenten, för att fira påsk och jul. Men du kan lika gärna skicka en blomma till någon för att glädja honom eller henne en helt vanlig dag.