Alla hjärtans dag blommor

Alla hjärtans dag är dagen då vi firar kärlek och romantik i alla dess former. 14 februari varje år tar vi fram allt vi har i form av hjärtan, choklad, bubbel och vackra buketter. 

Firandet som det ser ut idag har sitt ursprung i USA, där dagen kallas Valentine’s Day. Seden med att para ihop flickor och pojkar för det kommande året är förstås mycket äldre än så och man har hittat tecken på att den sortens tradition fanns redan på medeltiden i flera länder i Europa.

Alla hjärtans dag blommor

Skicka alla hjärtans dag blommor med blomsterbud

Blomsterbud

Vårt betyg

Information

Euroflorist logo

Vi rekommenderar
Starkt varumärke i Europa
Skickar blommor utomlands

Skicka blommor
Interflora logo

Vi rekommenderar
Blommogram över hela världen
Stort utbud

Skicka blommor
Made 4 you logo

Nytt blomsterbud
Vacker paketering
Nöjd kundgaranti

Skicka blommor
Florister i Sverige logo

Skickar blommor utomlands
Blommor för flera tillfällen
Choklad och presenter

Skicka blommor

Skicka alla hjärtans dag blommor

Ett säkert sätt att göra någon glad är att skicka alla hjärtans dag blommor till honom eller henne. En romantisk bukett, gärna tillsammans med choklad eller geléhjärtan är ett härligt sätt att visa vad du känner. 

En bukett röda rosor är superromantiskt, men du kan förstås skicka andra blommor om det känns bättre. Röda tulpaner är lite mindre vanligt, men fortfarande romantiskt och berättar om kärlek.

skicka alla hjärtans dag blommor

Vad är alla hjärtans dag?

Den 14 februari varje år firas alla hjärtans dag. Dagen kallas också Valentindagen eller vändagen. 

Valentindagen, eller Valentine’s som den heter på engelska, kommer ursprungligen från helgonet Valentinus. Redan under 400-talet firades hans dag inom kyrkan i Europa, men detaljer om vem han var och hur firandet gick till då vet man inte.

När infaller alla hjärtans dag?

Alla hjärtans dag firas varje år den 14 februari. Högtiden infaller på olika veckodagar olika år, vilket gör att man kanske firar den olika mycket. Men oavsett veckodag passar det att skicka ett blombud med en romantisk bukett till ditt hjärtas kärlek för att fira.

Typer av blommor på alla hjärtans dag

Att skicka en bukett blommor till någon du tycker om på alla hjärtans dag är en uppskattad del av firandet. En typisk valentin-blomma är förstås romantiska rosor eller en kärleksröd bukett. Men det finns många andra sorters buketter som passar lika bra. 

Har ditt hjärtas kär en favoritblomma är det en vacker gest att välja en bukett med den i huvudrollen. Detsamma gäller förstås färger, att välja blommor som passar mottagaren är romantik i den högre skolan.

Rosor på alla hjärtans dag

Rosor är kärlekens blomma, och röda rosor är ett klassiskt sätt att uppvakta någon på alla hjärtans dag. Men du behöver inte välja röda rosor för att budskapet ska vara tydligt. Även rosa eller vita rosor skickar ett kärleksbudskap. 

Gula rosor kan ibland tolkas som att du enbart har vänskapliga känslor för mottagaren, så var noga med att skriva något kärleksfullt på kortet om du väljer just gula rosor.

Tulpaner på alla hjärtans dag

Det är inte bara rosor som passar på alla hjärtans dag. Även en bukett röda tulpaner är en kärleksfull och romantisk gåva. 

Tulpaner finns i alla regnbågens färger, och om du skickar en bukett blandade tulpaner är det en påminnelse om att våren är på väg. Och det är lika romantiskt som vilken annan bukett som helst.

Vanliga frågor om blommor på alla hjärtans dag

Vi svarar på alla hjärtans dag frågor:

Ja, det kan du. Beställ ett blombud till utlandet för leverans den 14 februari. Beställ några dagar innan för att vara säker på att blommorna kommer fram på rätt dag.

Nej. Välj en färg som symboliserar kärlek för dig och den du ska uppvakta.

Det kan du med vissa blomsterbud. Men det kan vara lite obehagligt att få anonyma blommor, så vi rekommenderar att du faktiskt skriver på kortet vem du är.

Hur många rosor du väljer att skicka på alla hjärtans dag är helt upp till dig. Tre röda rosor betyder “jag älskar dig”, men du kan förstås välja ett antal som symboliserar något speciellt för dig och den du firar.

Alla hjärtans dag är en hyllning till kärlek och romantik. Den här dagen firar vi dem vi älskar lite extra, och visar hur mycket de betyder för oss.

Alla hjärtans dag firas över stora delar av världen, så om du har någon du tycker extra mycket om i något annat land kan du skicka en blomma till honom eller henne den 14 februari. 

Så skickar du alla hjärtans dag blommor

Följ våra 3 steg för att skicka blommor på alla hjärtans dag.

Blomsterbuden skickar blombud på alla hjärtans dag

Blommor på alla hjärtans dag är en klassisk romantisk present. Skicka ett blombud på alla hjärtans dag för att överraska din älskling. Lägg till en ask gelé- eller chokladhjärtan för att göra överraskningen ännu bättre och mer romantisk.

Euroflorist alla hjärtans dag

Hos Euroflorist alla hjärtans dag-blommor går buketterna främst i röda och rosa toner. Och det är ju inte så konstigt, för rött i alla nyanser är kärlekens färg och det förknippas såklart med den 14 februari.

Skicka alla hjärtans dag blommor med Euroflorist!

Euroflorist logo

Interflora alla hjärtans dag

Skicka blommor med Interflora på alla hjärtans dag. Det blir en härlig kärleksförklaring för den som tar emot buketten. Välj någon av alla romantiska buketter online och skicka den enkelt till någon du tycker om. 

Skicka alla hjärtans dag blommor med Interflora!

Interflora logo

Florister i Sverige alla hjärtans dag

Att skicka en bukett med Florister i Sverige på alla hjärtans dag till någon du vill visa att du tycker om är fin gåva. Om du väljer en bukett till förmån för hjärtebarnsfonden gör du en god gärning samtidigt som du glädjer någon i ditt liv. 

Skicka alla hjärtans dag blommor med Florister i Sverige!

Florister i Sverige logo

Olika blomsterarrangemang på alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag är intimt förknippat med blommor, och framför allt romantiska buketter i röda och rosa toner. Blomman framför alla andra den här dagen är rosor, men även tulpaner och andra blommor finns med i buketterna. 

Även om färgtemat är givet betyder det inte att utbudet är begränsat. Det finns hur många arrangemang som helst att välja mellan, så du kommer säkert hitta något som passar dig och den du vill uppvakta.

Alla hjärtans dag bukett

En alla hjärtans dag-bukett går ofta i rosa eller röda toner. Men du behöver förstås inte hålla dig till några speciella regler. Tanken är att buketten ska vara romantisk och påminna mottagaren om din kärlek. Har ni egna romantiska minnen till andra blommor väljer du förstås dem i buketten du skickar.

Sammanfattning

Hylla kärleken den 14 februari! Alla hjärtans dag är dagen då vi visar dem vi älskar att de är speciella för oss och att de betyder allt för oss. Skicka en bukett i röda toner för att visa din heta kärlek, eller rosa blommor för att visa att du lovar någon evig trohet. 

Rosor är klassiska blommor den här dagen, och med tre röda rosor blir ditt budskap klockrent: “jag älskar dig”.